Disney+

Pontosan tudjuk, hogy Ázsiában, Kelet-Európában, köztük Magyarországon mikor lesz elérhető a Disney+ 2021-ben

Jövőre már Magyarországon is lesz Disney+.

A Disney még csütörtökön erősítette meg, hogy a Disney+ streamingszolgáltató 2021-ben további régiókat hódit meg, köztük Ázsiában és Kelet-Európában is elérhető lesz. A Disney+ szolgáltatás még 2019 novemberében indult, jövőre pedig már Magyarországon is elérhetőek lesznek a Star Wars és Marvel sorozatok tárháza.

Az indulás pillanatában még a Disney sem gondolta, hogy ennyire népszerű lesz a streamingszolgáltató, s ilyen rövid idő alatt ilyen tetemes előfizetői bázisra tesz szert. A platform indulás napján több mint 10 millió előfizetőre tett szert, 2020. december 2-án pedig már csaknem 86,8 millió előfizetőt számláltak. Ez a szám a Netflix bázisának közel 44%-kát jelenti világszerte, úgy hogy a Disney+ még nincs ott a világ legnagyobb piacán. A Disney+ azonban világuralomra tör jövőre, több új régióban is élesítik.

A Disney 2020 Investor Day rendezvényen számos Marvel és Star Wars tartalmat jelentettek be, sajnos azonban a rajongók joggal tették fel a kérdést, hogy mi lesz azokkal, akik nem tudnak előfizetni a tartalmakra. Szerencsére azonban a mikiegeres cég bejelentette azt is, hogy 2021-ben a Disney+ elérhetővé válik Kelet-Európában és Ázsiában is. Míg a bejelentésben az ázsiai régió alatt Dél-Koreát és Hongongot emelték ki, addig a kelet-európai piacon Oroszországot, Magyarországot, Lengyelországot, Cseh Köztársaságot és a régió más országait. A bejelentésben egy dátumot is megadtak, 2021. március 5-étől lesz elérhető a Raya and the Last Dragon, ez pedig egybevág azzal, amit már korábban is megosztottunk, hogy jelenleg is tart a szolgáltatás tesztelési fázisa ebben a régióban.

A szolgáltatás kezdetben csak Észak-Amerikában és Kanadában volt elérhető. Egy héttel a start után további országokkal bővült a lista, Ausztrália, Új-Zéland, Puerto Rico, majd az Egyesült Királyság, Közép- és Nyugat-Európa, illetve Észak-Afrika túlnyomó része. Ázsia kiemelt fontossággal bír a Disneynek, nemcsak azért, mert a bolygónk legnépesebb régiója, hanem mert az ázsiai piac, különösen Kína nagy befolyást gyakorol Hollywoodra.

Total
1
Shares
Previous Article
Amerika Kapitány

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel elárulta, nem Amerika Kapitány volt az első Bosszúálló, de akkor ki?

Next Article
Penge

Kevin Feige biztosította a rajongókat, keményen dolgoznak Mahershala Ali Penge című filmjén

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!