x
Filmek

Pókember: Nincs hazaút: Tom Holland “nagyon erőszakos” harci jeleneteket ígér

Az új Pókember-film sokkal erőszakosabb lesz, mint a korábbiak voltak.

Pókember: Nincs hazaút: Tom Holland “nagyon erőszakos” harci jeleneteket ígér
  • Publisheddecember 1, 2021

A Pókember: Nincs hazaút című folytatás kevesebb mint egy hónap múlva kerül a mozikba. A Marvel Studios és a Sony Pictures a napokban lerohasztotta a szervereket, amikor bejelentették a jegyelővételt. A film körül érezhetően az egekbe szökött a hype, hatalmas figyelem övezi a trilógia befejező részét, amit érthető, hiszen a folytatásban Tom Holland karaktere mellett a korábbi két Pókember is visszatér (hivatalosan ezt még nem erősítették meg!), emellett pedig belépünk a Multiverzumba.

Hogy a rajongók még izgatottabbak legyenek, a főszereplőt alakító Tom Holland megosztott néhány fontos részletet a film akciójeleneteiről. A TV Globo interjújában Tom Holland arról beszélt, hogy a Pókember: Nincs hazaút “nagyon erőszakos” harcjeleneteket fog tartalmazni. Holland szerint ezek az akciójelenetek semmihez sem lesz hasonlítható, amit eddig Pókembertől láttunk a korábbi filmekben.

Sok kritikát kapott már a Marvel Studios az elmúlt évtizedben, köztük például a papírvékony főgonoszokért, vagy éppen a harcjelenetekért. Főként azt panaszolták a rajongók, hogy mennyire szelídek és biztonságosak a megkoreografált akciójelenetek. A Végtelen háború és a Végjáték két filmet leszámítva nagyon ritkán látunk vad ütközetet az MCU-filmekben. A Pókember: Nincs hazaút című film mind Pókember, mind az MCU számára nagy változást fog hozni, így reméljük, hogy láthatjuk a hálómászó harcstílusának fejlődését.

Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet. Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.

Pókember: Nincs hazaút kizárólag a mozikban kerül bemutatásra 2021. december 16-án, a főszerepekben pedig Tom Holland mint Pókember, Zendaya MJ-ként, Jacob Batalon mint Ned Leeds, Benedict Cumberbatch mint Doctor Strange, Benedict Wong mint Wong, J.K. Simmons visszatér J. Jonah Jameson szerepében és még sokan mások.

Pókember: Nincs hazaút
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.