PLOTELBESZÉLÉS: A zátony

Blake Lively, a Pletykafészek sztárja egy egész estés, nem túl nagy költségvetésű szólófilmet kapott.

Blake Lively, a Pletykafészek sztárja egy egész estés, nem túl nagy költségvetésű szólófilmet kapott. Ennek ellenére tűkön ülve vártam percről- percre a történteket.

Nancy (Blake Lively), a szörfözésnek hódoló orvostanhallgató lány ellátogat egy, az elhunyt édesanyja által felfedezett és némileg ismeretlen öbölbe, ahol a világ legjobb hullámait lehet meglovagolni. Természetesen nem egyedül érkezett, de barátnője a szállodában marad, olyannyira, hogy egész végig nem is látjuk. Nancy-t az egyik helyi, Carlos (Óscar Jaenada) viszi az öbölbe, ahol miután elbúcsúztak egymástól egy lélek sincs a parton.

Nancy (Blake Lively) in Columbia Pictures' THE SHALLOWS.

A lány neki is kerekedik, és egyből szörfözni kezd, persze előtte láthatjuk Blake tökéletes testét, amint átöltözik, ennek az Urak biztosan nagyon fognak örülni. Találkozik két sráccal, akik szintén szörföznek, kicsit bugyuta, de annál reálisabb beszélgetés folyik közöttük, ugyanis Nancy, mint külföldi nem érti a srácokat és 20 méterről üvöltözi, hogy „NEM ÉRTEM, NEM ÉRTEM!”. Majd előjött a Pletykafészek sorozatból jól ismert chat-ablakok ideje. Nancy felhívja testvérét és beszél édesapjával is, a mozivásznon egyszerre mintha egy közös skypolásba kezdtünk volna. Ámbár becsületes, hogy a mozgásokra, a telefon által kamerázott Nancy és a filmes Nancy mozgása eltérő, az adott szögnek megfelelő volt. Elújságolja, hogy felkereste édesanyja hőn szeretett szörf paradicsomát, és hogy mennyire szereti őket.

Nancy újra nekivág a hullámoknak, -na, most már jöhetne a cápa-, és látványos képsorozatok után valami megsérti a lábát, közben egy bálnatetemre lesz figyelmes. Miután rájön, hogy egy cápa sebesítette meg, a bálnatetemhez siet, hogy menedékre leljen, mert a parttól túl messze van. Mivel az épp távozó srácok 20 méterről sem hallották a „nem értem”-et, így Nancy segítségkérését meg végképp nem. Illetve az sem volt valami jó ötlet, hogy egy bálnatetemen bújjon el a cápa elől, ugyanis az folyamatosan a bálnát támadta a lány miatt, aki többször majdnem leesett róla, de végül sikeresen átúszott egy sziklára.

Nancy (Blake Lively) in Columbia Pictures THE SHALLOWS.

Mivel lába megsérült, így azt kénytelen volt ékszerei segítségével összefércelni, ha már orvostanhallgató. Idő közben egy kis társra talált, egy sirályra, aki szintén megsérült. Telik az idő, a parton egy lélek sincs, Nancy lába egyre inkább kezd elüszkösödni és még attól is tartania kell, hogy jön a dagály, így szinte tálcán kínálva magát a cápának. Eljött az este, majd a pirkadat és Nancy megpillant a parton egy embert, majd mutogatja neki, hogy menjen oda a cuccához és hívjon segítséget. Közben azon agyalunk, hogy vajon ellopja-e a cuccait vagy segít-e neki, hát nem a jó szándék vezérli emberünket, sőt olyan kapzsi, hogy a vízben hánykolódó szörfdeszkát is akarja, Nancy hiába kiabálja neki, hogy cápa van a vízben, a férfi bemegy a deszkáért és a cápa eledelévé válik.

Újból csak telik és telik az idő, Nancy már teljesen ki van száradva, a vérvesztesége is nagy, ám ekkor újból megjelennek az előző napi szörfös srácok. A lány hiába kiabál nekik is, hogy cápa, későn veszik észre, így őket is elragadja a cápa, Nancy hiába próbál segíteni. Miután átélte a sokkoló valóságot, rájön, hogy az egyik srác fejkamerájával talán tudna segítségkérő üzenetet küldeni, ám az messze lebeg az óceán tetején. Kénytelen volt kiismerni a cápát, majd időre úsznia. Nagy nehézségek és harc árán megszerzi a kamerát és el is búcsúzik szeretteitől. Vízbe dobja a kamerát és az eközben ellátott barátját is útjára bocsátja, az idő közben megszerzett szörfdeszka darabon.

Nancy meglát egy bóját, na de nem azt a kicsit, hanem, amin vészjelző is van, és egyetlen esélyeként odaúszik, persze a cápa a nyomában van. A jelzőpisztoly fényét nem látta meg az arra haladó hajó így feltehetjük magunkban a kérdést, hogy vajon meghal-e Nancy, de nem, mert a parton egy kisgyerek megtalálja a kamerát és segítségért szalad. Nancy sem adja fel, harcol a cápával, olyannyira, hogy meg is öli azt. A kimerült és a vízen sodródó Nancy-re rátalál a nagyon helyes Carlos, és kimenti a vízből. Nancy magához tér és látja, már biztonságban van, sőt a kis sirály is sikeresen partot ért.

Nancy (Blake Lively) in Columbia Pictures' THE SHALLOWS.

VÉGSZÓ

Itt a vége, sodródj el véle. Összességében nagyon izgalmas film volt, bár voltak benne nagyon, de nagyon abszurd dolgok. Ez az az egyszer megnézős film, akkor nagyon jó, de azért többször nem akarjuk megnézni. Egy estés izgalomnak mindenképp ajánlom.

Total
0
Shares
Previous Article

A sötét ötven árnyalata szinkronosan

Next Article

Harley Quinn hivatalosan is filmet kapott

Related Posts