Főoldal Sorozatok Peter Jackson elárulta, miért nem dolgozott az Amazon Studios A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatán
Sorozatok

Peter Jackson elárulta, miért nem dolgozott az Amazon Studios A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozatán

Az Amazon Studios pedig nagyon szerette volna, ha beszáll a projektbe Peter Jackson.

389
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Peter Jackson rengeteg időt töltött Középföldén, miután leforgatta A Gyűrűk Ura és A hobbit trilógiát. A franchise most az Amazonhoz került, akik az eddigi legambiciózusabb tévésorozatot készítik a Hatalom gyűrűivel. Sokakban felmerült a kérdés, hogy a rendező hogy-hogy nem kapott szerepet ebben a nagy projektben, amire most megkaptuk a választ.

Peter Jackson nemrég elárulta, hogy soha nem kapta meg A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozat forgatókönyveit, miután az Amazon Studios azt mondta, hogy megosztja őket. A direktor már korábban kijelentette, hogy izgatottan várja, mit kezd az Amazon Studios A hatalom gyűrűivel. A sorozat fejlesztésének egy pontján a stúdió megkereste őt közreműködés végett, mondván, hogy megküldik a forgatókönyveket. Jackson azonban a The Hollywood Reporter The Business podcastjében arról számolt be, hogy a forgatókönyvek soha nem érkeztek meg.

Megkérdezték tőlem – [az író-producer Fran Walsh] -, hogy részt akarok-e venni a munkában, én pedig azt mondtam: “Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni anélkül, hogy látnám a forgatókönyvet.” Így azt mondták: “Amint megkapjuk az első pár forgatókönyvet, elküldjük neked. És a forgatókönyvek sosem érkeztek meg. Ez volt az utolsó dolog, amit hallottam, ami rendben is van. Egyáltalán nem panaszkodom.

Peter Jackson

A sorozathoz korábban kiadott szinopszis szerint “Ez az epikus dráma több ezer évvel J. R. R. Tolkien A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik, és egy olyan korba repíti vissza a nézőket, amelyben nagy hatalmak kovácsolódtak, királyságok dicsőségre emelkedtek és romba dőltek, meghökkentő hősöket állítottak próba elé, a remény a legapróbb szálakon függött, és a legnagyobb gonosz, aki valaha is Tolkien tollából született, azzal fenyegetett, hogy sötétségbe borítja az egész világot. A sorozat a viszonylagos béke idején kezdődik, és egy sor ismert és új karaktert mutat be, akik szembeszállnak a gonosz régóta várt újbóli megjelenésével Középföldén. A Ködhegység legsötétebb mélységeitől a tündék fővárosának, Lindonnak fenséges erdein át Númenor lélegzetelállító szigetkirályságáig, a térkép legtávolabbi pontjain ezek a királyságok és karakterek olyan örökséget szülnek majd, amely még sokáig él, miután ők már nem élnek.”

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, amely több ezer évvel Frodó és a Testvériség kalandjai előtt játszódik, és nyolcrészes első évadot szeptember 2-ától kezdve, péntekenként mutatják be a Prime Video streaming szolgáltatón.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A könyvelő
Filmek

A könyvelő folytatása az Amazonhoz került

Egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat.

A Gyűrűk Ura
Filmek

Nézd újra A Gyűrűk Ura-trilógiát 4K-ás, digitálisan felújított, bővített rendezői változatban a Lurdy moziban

Január első hétvégéjén Középfölde rajongói ismét nagyvásznon élhetik át a kalandokat eddig...