Főoldal Filmek NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek a Nem premier előtti vetítésére
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek a Nem premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg a Nem című thrillert a mozikban.

482
Nem

Az Oscar-díjas Jordan Peele ízekre szedte és újraértelmezte a modern horrort Tűnj el! (Get Out, 2017) és Mi (Us, 2019) című filmjeivel. Most a nagyszabású Nem című új thrillerével a nyári moziszenzációt tárja elénk meghökkentő fénytörésben. A rejtélyes sci-fi és az összetett társadalmi thriller házasságából született lidércnyomás az erőszak, a vakmerőség és a megalkuvás elemeiből gyúr robbanókeveréket, ami oly elválaszthatatlan az Amerikai Nyugat hamis romantikával átitatott mítoszától – és persze magától a szórakoztatóipartól is.

A Nem cselekménye Los Angelestől nem messze, a dél-kaliforniai Santa Clarita-völgy száraz és kietlen pusztaságában zajlik, ahol egy testvérpár, OJ Haywood (Daniel Kaluuya) és Emerald Haywood (Keke Palmer) lótenyésztő telepet örökölt a szakmában köztiszteletnek örvendő édesapjuktól, Otis Haywood Sr-től (Keith David), és továbbviszik a stafétát: lovakat idomítanak tévés és filmes produkciók számára. Ez kemény munka, hiába a tehetség és a szakmai elkötelezettség, OJ és Emerald anyagi gondokkal küzdenek, és fájdalmas számukra, hogy állatokat kell dolgoztatniuk. A Haywood-birtok tőszomszédságában található a Jupiter’s Claim nevű családbarát vidámpark és állatsimogató, ami a Kaliforniai Aranyláz idealizált történetét és külsőségeit aknázza ki, tulajdonosa és működtetője pedig a küldetéstudattal megvert Ricky Jupe Park (Steven Yeun) egykori gyereksztár, akit szakadatlanul nyomaszt bulvárcímlapra illő múltja, amitől hasztalan próbál szabadulni.

OJ és Emerald megmagyarázhatatlan jelenségeket észlelnek birtokukon, ami berántja őket a nyúl üregébe – az lesz a mániájuk, hogy kameravégre kapják a rejtélyes dolgot. Szenvedélyükké válik a dokumentálás kényszere, egyre bonyolultabb és veszélyesebb csapdákat állítanak, így veszélybe kerül az egyetlen dolog, amit igazán magukénak mondhatnak: a lótenyésztő telep, amelynek felvirágoztatását elhunyt édesapjuk életre szóló küldetésként hagyta rájuk. Az események még inkább nekilódulnak, amikor a testvérpár segítséget kér a Fry’s Electronics üzlet alkalmazottjától, Angel Torrestől (Brandon Perea) és a jó nevű operatőrtől, Antlers Holsttól (Michael Wincott), aki épp nyugdíjba készül. Erőfeszítéseiknek és hübriszüknek köszönhetően eljutnak egy olyan pontra, ahonnan már nincs visszatérés, és ijesztő következményekkel kell szembenézniük, mert magukkal ragadta őket a megállíthatatlan forgószél. A végeredmény egy nagyszabású horroreposz, amely intim és érzelmileg összetett gyökerekből sarjad.

A UIP-Duna Film jóvoltából másodmagatokkal most ott lehettek a Nem című film premier előtti vetítésén augusztus 16-án, kedden este az egyik budapesti moziban. A jelentkezéseket augusztus 14-én 18 óráig tudjuk fogadni. A sorsolást követően a nyerteseket e-mailben értesítjük. A nyerteseknek 24 órájuk lesz jelentkezni a belépőért, máskülönben újrasorsoljuk a jegyet. Csak azok vehetnek részt a sorsolásban, akik helyesen válaszolnak a lenti kérdésre. Mindenki csak egyszer vehet részt a játékban, és csak az általunk kiküldött meghívó jogosít fel bárkit is a részvételre.

[formidable id=”9″]
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Képzeletbeli barátok
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Családi belépőket nyerhettek a Képzeletbeli barátok premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg a Képzeletbeli barátok című filmet a mozikban.

A kaszkadőr
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek A kaszkadőr premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg A kaszkadőr című filmet a mozikban.