Most kipróbálhatod, hogy mennyire biztonságos jelszót használsz

Szerintem sokszor megfordult már a fejetekben, hogy mennyire erős a jelszó, amit használtok, hány nap alatt törnék fel.

Szerintem sokszor megfordult már a fejetekben, hogy mennyire erős a jelszó, amit használtok, hány nap alatt törnék fel.

Az emberek sajnos még mindig nem veszik kellően komolyan a jelszavak használatát. Általában túl egyszerű és rövid jelszavakat adnak meg, azt pedig egy erős gép percek alatt megadja. A helyes jelszó választásakor törekedjetek arra, hogy kis- és nagybetűk, számok és speciális karakterek is szerepeljenek benne. Lehetőleg minimum 12 karakteres jelszavakat készítsetek, mondani valója pedig értelmetlen legyen.

enpass

A BetterBuys kalkulátornak köszönhetően most kipróbálhatod, hogy milyen erős jelszót használsz. A próba nem jár semmilyen kockázattal, a kalkulátor nem tárol semmit, csak egy közeli becslést ad arról, hogy mennyi ideig tartana feltörni a jelszavad.

Teszteld a jelszavad itt!

A jelszavak létrehozására és tárolására az egyik legjobb multiplatformos program, az Enpass. Windowsra, Linuxra és Mac OS-re ingyenes, mobilos applikációkért fizetni kell, ha több, mint 20 jelszót szeretnénk tárolni. A biztonságért sem aggódnunk, 256-bites AES titkosítást használ a kliens. Egy évtized lenne, mire visszafejtenék az úgynevezett Master-jelszót.

Total
0
Shares
Previous Article

Poszterek az Inferno filmhez

Next Article

Megjött az Inferno első előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!