x
Close


Közelgő események

Filmek

Minden várakozást túlszárnyalt a Disney+ streamingszolgáltató, de magyar indulásról még mindig nincs szó

Elképesztő ütemben nő a Disney+ felhasználói bázisa.

Minden várakozást túlszárnyalt a Disney+ streamingszolgáltató, de magyar indulásról még mindig nincs szó
  • PublishedAugust 13, 2021

2019-et írunk, amikor a Disney elindította a Disney+ streamingszolgáltatóját, ami a Netflix első igazi konkurenciáját jelentette. Bár korábban is voltak online szolgáltatók, mind például a CBS All Access és a DC Universe szolgáltatások, de nem tudták megközelíteni a Netflixet. A Disney+ az első komoly kihívója a Netflixnek, köszönhetően az olyan eredeti tartalmaknak, mint a The Mandalorian vagy a Marvel Studios sorozatai, valamint a Premier Access funkciónak, hogy bizonyos filmeket felárért cserébe a megjelenés napján elérhetővé teszik az előfizetőknek.

Disney+

Az elmúlt két évben rohamos ütemben nőtt a streamingszolgáltató előfizetői bázisa, amiben a pandémia is szerepet játszott, de ilyen gyors növekedésre még a vezetők sem számítottak. A tegnapi negyedéves jelentés szerint a Disney+ jelenleg nagyjából 116 millió előfizetővel rendelkezik. Ez az adat miden várakozást felülmúlt, hiszen korábban a negyedév végére 112,8 millióra vizionálták a felhasználók számát. A legutóbbi negyedévben durván 104 millióval számolt a szolgáltató. Fontos kiemelni, hogy a 116 millióba belevették a Hulu és az ESPN előfizetőit is, így sikerült túlszárnyalni a 3. negyedéves előrejelzést.

A Disney+ még korlátozottan érhető el a világon, de folyamatosan dolgoznak a terjesztésen, hogy minél több régióban elérhetővé tegyék a platformon. Nyugat-Európába már megérkezett, de sajnos Magyarországon és a régióban még nem startolt el. Nagyon vártuk a tegnapi bejelentést, hogy majd okosabbak leszünk, mikor indul itthon a Disney+, de várhatóan csak 2022 nyarán. Korábban márciusra, majd augusztusra vártuk, de legutóbb már arról beszéltek, hogy csúszni fog a bevezetés, s csak az év végén lesz elérhető. Információink szerint a háttérben már javában zajlanak egyeztetések a szinkronos tartalmak miatt, hogy indulástól a lehető legtöbb tartalomhoz legyen magyar szinkron.

A Disney+ mellett idén szerették volna elindítani az HBO Max platformot is, ami az HBO GO-t váltja ki, de valószínűleg ott is eltolják az indulást, s valamikor 2022 elején érkezik Magyarországra a streaming. Hasonló cipőben jár a Paramount+ is, ami szintén érkezik hozzánk, de információ ezzel kapcsolatban sem áll rendelkezésünkre.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.