Minden, amivel a Nintendo Mario 35. születésnapját ünnepli

Hosszú és impozáns lista.

Mario karaktere olyan szorosan összeforrt a videojátékokkal, hogy talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy ő a legismertebb játékbeli szereplő az egész világon. Mindenki kedvenc vízszerelője idén pedig már a 35. évébe lép, ami egyrészt óriási érdem, másrészt egy szép jubileum, amit illik kellően megünnepelni. Erről a Nintendo is hasonlóan gondolkodott, ugyanis tegnap egy váratlan, de annál örömtelibb videóban jelezték, hogy ez az év bizony a legendás karakterről fog szólni.

A legfontosabb bejelentés egyértelműen a Super Mario 3D All-Stars érkezése. Ebben a csomagban a játékosok három legnagyobb kedvence, a Super Mario 64, a Super Mario Sunshine és a Super Mario Galaxy kap helyet, hogy a legendás trió végre Nintendo Switch gépeken is játszható legyen. Külön örömteli, hogy már szeptember 18-án kézhez is kaphatjuk. Érdemes sietni a vásárlással, mert a dobozos kiadás csak jövő márciusig lesz kapható, ennek miértjéről azonban nem árult el többet a kiadó.

Egy másik közönségkedvenc, az eredetileg Wii U-ra megjelent Super Mario 3D World is megkapja újrakevert változatát. Sőt, egy kibővített kiadásról beszélünk, ugyanis a Bowser’s Fury extra tartalom is belekerül a csomagba, amely február 12-én fog megérkezni Switchre. Azt egyelőre nem tudni, fog-e dobozos kiadást kapni a pakk, de a megjelenésig még biztosan kapunk információkat a projektről.

A Nintendo Online előfizetőit is megörvendezteti a cég, ugyanis két fontos exkluzív tartalom is jár a szolgáltatás használóinak. Az egyik az eredeti Super Mario All-Stars, amely már be is került a retro játékok katalógusába. Ez magában foglalja az eredeti Super Mario Bros. játékot, annak The Lost Levels kiegészítőjét, valamint két közvetlen folytatását. A másik extra pedig az október 1-én érkező Super Mario Bros. 35, ami egy 35 fős, kompetitív online élmény lesz. A trailer talán segít abban, hogyan is kell ezt elképzelni, mi is zavarba jöttünk először.

A legendás Game & Watch rendszer visszatérésére azt hiszem, nem sokan számítottunk, de szerencsére a Nintendo akkor is tudja, mit akarunk, amikor még mi sem. Legalábbis az én polcom könyörögni fog ezért a limitált, Super Mario ihlette kiadásért, ami a rendkívül stílusos külső mellett több játékot is magába foglal. Az eredeti Super Mario Bros. és kiegészítője mellett még a klasszikus Ball is futtatható lesz a kis gépen, ami november 13-án érkezik, remélhetőleg hazánk boltjaiba is.

A legfurcsább, de egyben legérdekesebb bejelentés a Mario Kart Live: Home Circuit. Ez az egészen szokatlan fejlesztés lehetővé teszi, hogy Nintendo Switch gépünk által egy kézzel fogható játékautót irányítsunk, és az otthonunkban kialakított versenypályákon száguldozzunk vele. Ehhez meg kell vásárolnunk az október 16-án érkező Mario- vagy Luigi-szett valamelyikét, és összehangolnunk őket a konzolunkkal.

A fenti, fontosabb bejelentéseken kívül néhány apróság is bejelentésre került, főleg a Nintendo többi címével kapcsolatos crossover eseményekre kell gondolni. A Super Smash Bros. Ultimate például egy Super Mario karaktereknek rendezett tornát fog tartani, és a Super Mario Maker 2 is témába illő kurzusokkal bővül. A jelenlegi legnépszerűbb franchise, az Animal Crossing is megkapja a maga részét, a New Horizons márciusban Mario tematikájú bútorcsomagokkal gazdagodik.

A legvégére azok a dolgok maradtak, amik a magyar olvasókat nem biztos, hogy érintik, mivel főleg exkluzív gyártású termékekről van szó, de mindenképp érdemes megemlíteni őket. A Puma egy Mario mintázatú limitált cipővel készül az alkalomra, a LEGO és a Jenga is saját szett gyártásába kezdett, és a népszerű Monopoly társasjáték is kiadásra kerül Mushroom Kingdom kiadásban.

Nem szerénykedett tehát a japán óriás, de nincs is min meglepődni, mégiscsak legkedvesebb üdvöskéjükről van szó. Mario népszerűsége 35 év után is töretlen, és a rengeteg bejelentésnek hála, rajongóinak tábora idén is csak nőni fog.

Total
0
Shares
Previous Article

TESZT: Wasteland 3

Next Article

Új videósorozat vezet be a Mafia: Definitive Edition világába

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!