Főoldal Filmek Mikor és hogyan kapcsolódik a Marvel Éjjeli Vérfarkas halloweeni különkiadása az MCU-hoz?
Filmek

Mikor és hogyan kapcsolódik a Marvel Éjjeli Vérfarkas halloweeni különkiadása az MCU-hoz?

Egyenest választ természetesen nem kaptunk.

534
Éjjeli Vérfarkas

A Disney+ első halloweeni különkiadás egyben a Marvel Studios első ilyen jellegű alkotása. Az Éjjeli Vérfarkas most csütörtökön debütált, a főszerepében Gael García Bernal mint Jack Russell. A történet egy titokzatos kastélyban játszódik fura figurákkal, akik egy halálos verseny ürügyén gyűlnek egybe. A bemutató után sokan kíváncsiak arra, hogy a kísérteties halloweeni különkiadás hol helyezkedik el a Marvel Moziverzum idővonalán. Ez különösen azért lehet érdekes, mivel a képregényekben a karakter több szálon is kapcsolódik egy másik karakterhez, a Holdlovaghoz.

Michael Giacchino rendező – akit inkább az olyan filmek zeneszerzői munkájáról ismerhetünk, mint az Fel! és a L’ecsó – egy hosszabb interjút adott a Collider munkatársának. Saját inspirációiról beszélt, valamint kitért arra, hogy ezek miért voltak fontosak számára, mint az ötlet, hogy az egyórás történetet összekapcsolja bármivel, amit az MCU mostanában csinált Amazonnal, Shang-Chival vagy bárki mással.

Giacchino elmondta, hogy az Éjjeli Vérfarkas nincs hatással az MCU többi részére – legalábbis a különkiadás készítésekor nem gondolt erre. A zeneszerzőből lett rendező elmondása szerint úgy forgatta le ezt a filmet, mint egy epizódot az Alkonyzónából, egy önálló történetet, ami semmilyen hatással nincs az univerzumra. Elmondása szerint ez azért alakult így, mert nem tudott olyan történettel előállni.

Soha nem volt ilyen megbeszélésünk. Soha nem beszéltünk arról, hogy ez mit jelent a múltra, a jelenre vagy a jövőre nézve a Marvel-univerzumon belül. Az egyetlen dolog, amiben mindannyian egyetértettünk, hogy a Marvel Moziverzumon belül játszódik. Igen, abban az univerzumban. Soha nem mondtuk meg, hogy mikor, hogyan vagy miért. Ez egy nagy döntés volt, amit csak úgy kimondtunk… Úgy éreztem, hogy az elmúlt évek során zseniálisan csinálták ezt az egész összefonódó, összekötő világot az összes karakter között. És nem tudtam, hogyan tudnék ezen javítani. Nem tudtam, hogyan tudnám ezt jobbá tenni, vagy valami újat hozni ebbe.

Michael Giacchino

A rendező továbbá elmondta, hogy a Marvel elég nagy szabadságot adott neki, hogy eljátsszon a az olyan karakterekkel, mint Jack (Bernal) és Elsa (Laura Donnelly), és hogy a történet kidolgozása során nem kellett semmilyen eseményt figyelembe venni náluk.

Úgyhogy azt gondoltam: “Hát, hozzuk be ezeket a srácokat, és hagyjuk, hogy ez egy önálló történet legyen.” Úgy fogalmaztam, hogy gondoljatok erre úgy, mint egy epizódra az Alkonyzónából, és Jack és Elsa egy éjszakáján csak ezzel a történettel állunk elő, és koncentráljunk erre. Aztán onnantól kezdve, ki tudja? Majd meglátjuk, mit csinálunk. Majd meglátjuk, hova vezet. Meglátjuk, hogyan fogunk eljátszadozni a gondolattal. De nem éreztem úgy, hogy ezen a ponton aggódnom kellene. És természetesen rám hagyták, hogy ezt tegyem, amit nagyon szeretek, mert úgy gondoltam, hogy ez szabadságot adott nekünk, hogy valami mást és valami újat csináljunk. Teljesen szabadjára engedtek minket, nem számított, hogy mit akarunk csinálni, mert nem kellett aggódnunk, befolyással leszünk-e másra. Szóval ezekkel a kihívásokkal és kérdésekkel majd valamikor foglalkozni fogunk. De most ez van.

HAL0010 101 comp ZOI v0002 r70900150338

Noha a különkiadásnál nem volt téma a kapcsolat, a rendezőnek van ötlete, hogy az Éjjeli Vérfarkas hogyan kapcsolódik a nagyobb Marvel-univerzumba, de ha nyitott a Marvel rá, akkor beszélhetnek róla. “Van egy nagyon konkrét elképzelésem arról, hogy ez a történet hogyan illeszkedik mindebbe, de ezek még mind megbeszélésre várnak a Marvelnél dolgozókkal, Kevinnel, Stephennel, Brian Gayjel és mindenki mással. Bízom benne, hogy sort kerítünk majd ezekre a megbeszélésekre. De a fejemben van egy elképzelés erről, mivel kell egy ütőkártya az ilyen megbeszélésekre, akár csak magadnak, akár azért, megmagyarázz egy motivációt vagy egy karaktert valaki másnak. De ahogy mondtam, ez az én elképzelésem arról, hogy ez hogyan illik bele az univerzumba. Ez az én elképzelésem, hogy hova tart az egész, amire szükségem volt, amikor végigcsináltam. De ez nem olyasmi volt, amiről mi vagy én úgy éreztük, hogy az univerzum részévé kell tennem. Ez inkább csak nekem szólt, miközben csináltam.” – fogalmazott Giacchino.

Ezek után vajon Jack Russellt a Marvel Moziverzum más karaktereivel is látjuk a jövőben? Bár konkrét választ nem kaptunk arra, hogy mikor játszódik a történet, csak azt tudjuk, hogy az MCU része. Tekintettel arra, hogy Bernal egy hatalmas sztár, és Jack Russellnek komoly kötődése van a képregényekben a Holdlovaghoz, a két karakter akár még találkozhatnak is.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...