Főoldal Játékok Mik készülhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájában?
Játékok

Mik készülhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájában?

Egészen sok projekt fut jelenleg is a redmondiak háza táján.

162

Egészen kiterjedt lett a felvásárlásokkal a Microsoft házon belüli stúdió kínálata. A legfrissebb nyilvános információk szerint jelenleg 23 belsős fejlesztőbrigád tudja kiszolgálni az Xbox platformot saját tartalmakkal. Nem csak kis méretűekről beszélünk, ugyanis olyan óriások is a részét képzik már, mint a Bethesda vagy akár a The Coalition és a 343 Industries. Néhány projektről már tudunk, de mik készülhetnek még a zárt ajtók mögött?

Az első és talán legérdekesebb még nem bemutatott dolog az IO Interactive-nál figyelhető meg. Ugyan nem belsős stúdió, de a pletykák szerint egy Xbox exkluzív alkotást készítenek jelenleg. Jelenleg „Dragon” kódnéven beszélnek róla és még nagyon korai fázisában járhat a fejlesztésnek. Jez Corden szerint egy elképesztően ambiciózus nyílt világú szerepjáték lesz. Valószínűleg nem a közeljövőben érkezik, azonban az E3-on már akár láthatunk is egy előzetest belőle, hiszen Jez szerint ez már el is készült és bizonyos emberek a Microsoft berkein belül már meg is tekinthették.

Szintén ő osztott meg pár dolgot a „tájfun” játékról is. Ez már sokkal nagyobb eséllyel lesz megmutatva az idén, hiszen viszonylag jól állnak a fejlesztéssel. Jez szerint ezt már egészen biztosan láthatjuk majd az E3-on és egy nyílt világú multiplayer alkotással kell majd számolnunk. Továbbá elmondta még, hogy a Forza Horizon 5 Dél-Amerikában fog játszódni és nem biztos, hogy cross-gen lesz (bár ezt csak pletyka szinten hallotta).

Beszélt még a Forza Motorsport következő részéről is, amit már gőzerővel tesztelnek az Xbox One konzolokon is. Volt szó róla, hogy csupán next-gen lesz, de a hatalmas chiphiány miatt valószínűleg lemondtak erről a törekvésről. A saját véleménye szerint pontosan ezért, még a Forza Horizon 5 is meg fog jelenni a jelenlegi generációs konzolokra is. Nem is olyan sokára meglátjuk, mennyi igazság volt ezen a pletykák mögött.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon Age: Dreadwolf
Játékok

Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa

2024 nyarán végre leleplezik az új Dragon Age játékot.

GTA VI
BREAKINGJátékok

Hivatalos: itt a Grand Theft Auto VI előzetese

A Rockstar nagy sikerű nyitott világú játékának folytatása 2025-ben érkezik.

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Dragon's Dogma 2
Játékok

Márciusban jön a Dragon’s Dogma 2

A Capcom nagy sikerű akció-szerepjátéka végre folytatást kap.