Shailene Woodley

Miért vágták ki Mary Jane Watson jelenetét A csodálatos Pókember 2. részéből?

Az új Mary Jane szerepelt volna A csodálatos Pókemberben is.

Talán nem mindenki tudja, de eredetileg Mary Jane Watson is szerepelt volna a 2014-es A csodálatos Pókember 2.-ben. Sőt, még a karakter jeleneteit is leforgatták, de végül kivágták azokat a filmből. Az eset után sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért törölték azokat a részeket? Igazság szerint nemcsak Shailene Woodley színésznőt nem láttuk ebben az ikonikus szerepben, de a reboot is rövid életű volt, hamar kaszát kapott.

Mary Jane Watson-t sokan csak MJ-nek ismernek, hiszen legtöbb alkalommal csak így hivatkoznak a karakterre. A Marvel nyomtatott lapjain az 1965-ben megjelent a The Amazing Spider-Man számban olvashattunk először MJ-ről. Gwen Stacy-hez hasonlóan MJ is romantikusan kötődött Peter Parkerhez, a két lány pedig riválisként tekintett volna egymásra. A csodálatos Pókember 2. történet szempontjából Gwen halála után Peter közelebb került volna MJ-hez, majd később a két karakter összejött volna. Bár a reboot nem mutatta meg Peter nagy szerelmét a filmvásznon, a Sam Raimi-féle Pókember-trilógiában Kirsten Dunst életre keltette MJ-t, majd a 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! című animációs filmben Zoë Kravitz szólaltatta meg a karaktert.

A csodálatos Pókember 2.

A kérdés tehát az, hogy miért nem láttuk A csodálatos Pókember folytatásában MJ-t, ha egyszer leforgatták a jeleneteit? A második rész munkálataira 2013 elején került sor, de már hónapokkal előtte bejelentették, hogy Shailene Woodley kapta MJ szerepét. Az első részhez hasonlóan a második is főként Peter és Gwen kapcsolatára fókuszált, azonban szerették volna felvezetni MJ-t a harmadik részre. A terv az volt, hogy Woodley kisebb szerepet kap a filmben, mivel Pókember figyelmét teljesen lekötötte Gwen, valamint Elektró és a Zöld Manó. Mindez azt jelenti, hogy MJ jeleneteit nem tartották elég fontosnak ahhoz, hogy helyet kapjon a végső vágásban, és Marc Webb rendező kreatív okokból kivágta Woodley jeleneteit a filmből.

A rendező úgy érezte, hogy a folytatás kizárólag Peter és Gwen kapcsolatára fordítson nagy figyelmet, anélkül, hogy bemutatták volna MJ-t a rajongók előtt, aki így a harmadik részben kapott volna nagy szerepet. Mindössze csak néhány jelenetet forgattak le, az egyik jelenetet a hátsó kertben forgatták, amikor Peter találkozott MJ-vel, s segített megjavítani MJ motorját. A sztori szempontjából nem sokat tett volna hozzá a történethez, de kétségtelen, hogy kapcsolatuk szempontjából fontos lett volna a felvezetés. A történetben így csak Gwen kapott fontos szerepet, akinek halálát is feldolgozták a képregényekből. Az 1973-ban megjelent The Death of Gwen Stacy című képregényben szintén a Zöld Manó végzett vele, aki bosszút akart állni Pókemberen és barátain, mivel őket hibáztatja fia, Harry kábítószer függőségéért és a családját ért más szerencsétlenségekért.

Total
12
Shares
Previous Article

TESZT: Superliminal

Next Article
Resident Evil

Donal Logue is csatlakozott a Resident Evil reboot stábjához, kezdődhet a forgatása

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!