x
Kritikák

KRITIKA: Családi bunyó

Az igazi harc nem a ringben van, avagy Dwayne Johnson a pankrációt beviszi a moziba.

KRITIKA: Családi bunyó
  • Publishedmárcius 14, 2019

Az igazi harc nem a ringben van, avagy Dwayne Johnson a pankrációt beviszi a moziba.

Ez a film egy sportfilm. Bármennyire is amiről szól a pankráció, ami inkább előadó-művészet, mint versenysport, ez a film attól még sportfilm marad. De mitől lehet érdekes ez a történet? A WWE Studios gyártotta, tehát ne legyenek kétségeink afelől mennyire elfogult a mozi. Egy imázs film, ami megpróbál laikusokat is bevonzani a profi pankráció világába. És ezt elég jól is csinálja.

 

Ami a film legnagyobb erénye, hogy nem valami WWE szappanoperát helyez a középpontba, hanem a Knight családot, akik az angliai Norwichban élnek és anya, apa és minden gyerek a pankrációval foglalkozik. Az apa és a legidősebb fiú börtönviselt, az anya drogfüggő volt, és a pénz se veti fel őket. Az ő családi drámájukra fókuszál a film, amit nagyon jól tesz, egyrészt mert szimpatikusak, másrészt az angol munkásosztálybeli közegtől rögtön érdekesebb az egész sztori (aminek az alapja egyébként igaz történet). A testvérek rivalizálása az a láb amin a mozi áll, ez hiteles és nagyon jól ábrázolt.

A pankráció rajongók tengernyi utalást és cameot találhatnak (abból kiindulva, hogy nekem is feltűnt pár, pedig finoman szólva se vagyok tájékozott), aki kívülről érkezik annak is teljesen érthető, bármi más is állhatna a család életének középpontjában.

A színészgárda nagyon korrektül hozza amit kell, Lena Headey és Nick Frost nagyon szórakoztatóak de emellett amikor komolynak kell lenni akkor is vér profik. Jack Lowden karakterében van a legtöbb potenciál és neki az egyik legérdekesebb is az íve, ehhez mérten kihozza a maximumot a szerepből. Szinte rutinból hozza Vince Vaughn, az arrogáns bunkót, akinek igazából nagy szíve van. Dwayne Johnson a produceri teendők mellett beugrott két jelenetre, ami igazából a saját márkájának további építésére szolgál, de mond két poént tehát ezt is megbocsátjuk neki.

Ami a problémásabb a főszereplőnő Florence Pugh alakítása nem túl meggyőző, illetve néha az az ember érzése, hogy fizikálisan nem készült fel a szerepre (lehet ez rendezői koncepció volt).

VÉGSZÓ

Egyszeri családi szórakozásra kiváló, amúgy egy teljesen sablon sportfilm, korrekt kivitelezéssel. Igazából egy WWE reklám, csak szórakoztató.

Written By
Kurdics Zoltán Gábor

Mióta az eszemet tudom mozgóképpel kelek és fekszem. Közösségi média felületünket kezelem és kritikákat írok általában filmekről.