KRITIKA: Baywatch

Még a lassított cicik sem tudták megmenteni a Baywatchot a fuldoklástól és attól a hasra eséstől, amit Brody mutatott be a film végén a strandon. Pedig a készítők mindent bevetetettek.

Még a lassított cicik sem tudták megmenteni a Baywatchot a fuldoklástól és attól a hasra eséstől, amit Brody mutatott be a film végén a strandon. Pedig a készítők mindent bevetetettek.

Visszatérünk a ’80-as években megismert floridai strandra, ahol egykor David Hasselhoff teljesített szolgálatot és mentett meg több száz életet a parton és vízben egyaránt. Mitch Buchannon szerepét ezúttal a Szikla, Dwayne Johnson alakítja, akiről már az intró során kiderült, hogy mindenki imádja, mindenki ismeri, és elődjéhez képest ő is sok-sok életet mentett már meg. A történet ott kezd izgalmassá válni, mikor a kétszeres olimpiai bajnok, Mike Brody (Zac Efron) felbukkan a strandon, hogy letöltse közmunkára ítélt büntetését. A kezdetektől egy adok-kapok harc van Mitch és Brody között, ami egyben a film egyik élvezeti faktora is, jó nézni a két színészt, ahogy egymásnak magas labdákat adnak, és figyelni, hogy ki üti le előbb. Mitchnek sajnos nem csak „One Direction”-nel kell megbirkóznia, hanem egy drogkereskedővel is, aki éppen Mitch partját szúrta ki, ott bonyolítja drogszállítmányát. Ezt pedig vízimentőink nem hagyhatják, felveszik a harcot velük.

Nagyon sokan, köztük mi is sokat vártunk ettől a filmtől, mert amikor összeállt a csapat, leszerződtették a színészeket, írókat, és kiderült, hogy ki fogja rendezni a Baywatch remake-t, akkor tapsoltunk, és úgy éreztük, hogy hibátlan paródiát kap a sokak titkolt kedvenc sorozata az 1980-as évekből. Nyílt titok, hogy mindenki nézte a sorozatot, nincs a Földön olyan ember, aki ne látott volna belőle egy részt, ne beszélte volna meg barátaival a tökéletes idomokat, ahogy sütkéreztek a homokos tengerparton, egy-egy vízcsepp végig folyt testükön, és a sokat emlegetett lassított futás hatalmas cicikkel. Nyugodtan nevezhetjük a Baywatch-sorozatot a pornófilmek ősének, hiszen akkoriban még nem volt internet, hogy ott éljük ki fantáziánkat, helyette a tévé képernyői elé szegeztük tekintetünket és gyönyörködtünk a felhozatalban. Ez most eléggé perverzre sikerült, de hát ez az igazság, ha pedig letagadod, akkor csak magadat csapod be.

Eltelt pár év, Pamela Andersson és David Hasselhoff szépen lassan kiöregedett, de a készítők megtalálták a módját, miként lehet újra megszerettetni a Baywatchot a fiatalokkal. Ahogy kiemeltük a fenti sorokban, a film két valódi nagyágyúval erősített, Dwayne Johnsonnal és Zac Efronnal, akik között első perctől működött a kémia. És hogy miért, azért, mert nem voltak restek röhögni a másikon, vették egymás beszólásait, ami ennek a Baywatch remakenek az egyik alapja, hiszen vígjátékként adták el nekünk. Részben elérték céljukat, mert a film első félórájában tényleg azt éreztük, hogy ezen most végig szórakozni fogunk – a baromira viccesre vett delfin táncra a megnyitó alatt -, ahogy bemutatják a szereplőket, s ahogy megcsodálják a CJ Parker (Kelly Rohrback) és Summer (Alexandra Daddario) melleit. Ezeken egy ideig tényleg jót lehet kacarászni, megmosolyogtat, de mikor századszor is azt látod, hogy a karakterek még mindig a női melleket bámulják, akkor kezd kínossá válni a mozi. A poén az, hogy mi sem csinálunk mást, hiszen mi is a ciciket bámultuk 116 percen keresztül, de akkor sem úgy jött le ez az egész, ahogy Brody hosszú perceken át beszéli meg Summerel, hogy nézi-e a mellét, avagy sem. Vagy akár azt is kiemelhetjük, mikor Brody pár másodperc erejéig nőnek öltözik, tök értelmetlen volt a filmben, nem tudjuk igazán, hogy mit szándékoztak ezzel csinálni, ez miért volt jó. Se felvezetője, se befejezése nem volt annak a résznek, csak úgy bevágták, mert az annyira poénos. Hát baromira nem volt az. A film végi jelenetek már annál inkább voltak viccesek, sokkal őszintébb volt a moziterem nevetése, ezeket kellett volna bevágni a filmbe, mintsem azt, ahogy a Baywatch lúzerének beszorul a farka a napozóágyba.

A legnagyobb hibája a filmnek mégis az, hogy megpróbáltak valamiféle kezdetleges krimit beleszőni a Baywatchba, ami nem csak a mozifilmbe, de még a tévésorozatba se illett volna bele. Ez egy vígjátéknak indult mozifilm, ne keverjünk bele nyomozós részeket, ne merészkedjünk távol a parttól. A pénztárca sem volt annyira vastag, hogy megengedjenek maguknak egy akkora akciójelenetet a végére, mint amit eredetileg elképzeltek. Ülve, s nézve a jelenetet tökéletesen lejött, hogy volt egy elképzelésük, de pénz híján nem tudták kivitelezni, ezért született egy semmilyen, béna záró.

VÉGSZÓ

A negatív kritikák ellenére már most borítékolható, hogy bizony ennek folytatása lesz, s csak remélni tudjuk, hogy a készítők olvassák a véleményeket, és tanulnak a Baywatch hibáiból, és a következő részre egy tökéletes forgatókönyvvel, egy remek vígjátékkal állnak elő, mert már most minden adott lett volna az évtized egyik legjobb vígjátékára.

Total
0
Shares
Previous Article

Doctor Who: Megvan a 13. Doktor!

Next Article

[D23] Vajon készül még önálló Hulk-film a jövőben?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!