Főoldal BREAKING KRITIKA: Baywatch
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Baywatch

Még a lassított cicik sem tudták megmenteni a Baywatchot a fuldoklástól és attól a hasra eséstől, amit Brody mutatott be a film végén a strandon. Pedig a készítők mindent bevetetettek.

760
Baywatch

Még a lassított cicik sem tudták megmenteni a Baywatchot a fuldoklástól és attól a hasra eséstől, amit Brody mutatott be a film végén a strandon. Pedig a készítők mindent bevetetettek.

Visszatérünk a ’80-as években megismert floridai strandra, ahol egykor David Hasselhoff teljesített szolgálatot és mentett meg több száz életet a parton és vízben egyaránt. Mitch Buchannon szerepét ezúttal a Szikla, Dwayne Johnson alakítja, akiről már az intró során kiderült, hogy mindenki imádja, mindenki ismeri, és elődjéhez képest ő is sok-sok életet mentett már meg. A történet ott kezd izgalmassá válni, mikor a kétszeres olimpiai bajnok, Mike Brody (Zac Efron) felbukkan a strandon, hogy letöltse közmunkára ítélt büntetését. A kezdetektől egy adok-kapok harc van Mitch és Brody között, ami egyben a film egyik élvezeti faktora is, jó nézni a két színészt, ahogy egymásnak magas labdákat adnak, és figyelni, hogy ki üti le előbb. Mitchnek sajnos nem csak „One Direction”-nel kell megbirkóznia, hanem egy drogkereskedővel is, aki éppen Mitch partját szúrta ki, ott bonyolítja drogszállítmányát. Ezt pedig vízimentőink nem hagyhatják, felveszik a harcot velük.

BW 06608 R mini

Nagyon sokan, köztük mi is sokat vártunk ettől a filmtől, mert amikor összeállt a csapat, leszerződtették a színészeket, írókat, és kiderült, hogy ki fogja rendezni a Baywatch remake-t, akkor tapsoltunk, és úgy éreztük, hogy hibátlan paródiát kap a sokak titkolt kedvenc sorozata az 1980-as évekből. Nyílt titok, hogy mindenki nézte a sorozatot, nincs a Földön olyan ember, aki ne látott volna belőle egy részt, ne beszélte volna meg barátaival a tökéletes idomokat, ahogy sütkéreztek a homokos tengerparton, egy-egy vízcsepp végig folyt testükön, és a sokat emlegetett lassított futás hatalmas cicikkel. Nyugodtan nevezhetjük a Baywatch-sorozatot a pornófilmek ősének, hiszen akkoriban még nem volt internet, hogy ott éljük ki fantáziánkat, helyette a tévé képernyői elé szegeztük tekintetünket és gyönyörködtünk a felhozatalban. Ez most eléggé perverzre sikerült, de hát ez az igazság, ha pedig letagadod, akkor csak magadat csapod be.

BW 26627 543 RC2 mini

Eltelt pár év, Pamela Andersson és David Hasselhoff szépen lassan kiöregedett, de a készítők megtalálták a módját, miként lehet újra megszerettetni a Baywatchot a fiatalokkal. Ahogy kiemeltük a fenti sorokban, a film két valódi nagyágyúval erősített, Dwayne Johnsonnal és Zac Efronnal, akik között első perctől működött a kémia. És hogy miért, azért, mert nem voltak restek röhögni a másikon, vették egymás beszólásait, ami ennek a Baywatch remakenek az egyik alapja, hiszen vígjátékként adták el nekünk. Részben elérték céljukat, mert a film első félórájában tényleg azt éreztük, hogy ezen most végig szórakozni fogunk – a baromira viccesre vett delfin táncra a megnyitó alatt -, ahogy bemutatják a szereplőket, s ahogy megcsodálják a CJ Parker (Kelly Rohrback) és Summer (Alexandra Daddario) melleit. Ezeken egy ideig tényleg jót lehet kacarászni, megmosolyogtat, de mikor századszor is azt látod, hogy a karakterek még mindig a női melleket bámulják, akkor kezd kínossá válni a mozi. A poén az, hogy mi sem csinálunk mást, hiszen mi is a ciciket bámultuk 116 percen keresztül, de akkor sem úgy jött le ez az egész, ahogy Brody hosszú perceken át beszéli meg Summerel, hogy nézi-e a mellét, avagy sem. Vagy akár azt is kiemelhetjük, mikor Brody pár másodperc erejéig nőnek öltözik, tök értelmetlen volt a filmben, nem tudjuk igazán, hogy mit szándékoztak ezzel csinálni, ez miért volt jó. Se felvezetője, se befejezése nem volt annak a résznek, csak úgy bevágták, mert az annyira poénos. Hát baromira nem volt az. A film végi jelenetek már annál inkább voltak viccesek, sokkal őszintébb volt a moziterem nevetése, ezeket kellett volna bevágni a filmbe, mintsem azt, ahogy a Baywatch lúzerének beszorul a farka a napozóágyba.

BW 29202 R2 mini

A legnagyobb hibája a filmnek mégis az, hogy megpróbáltak valamiféle kezdetleges krimit beleszőni a Baywatchba, ami nem csak a mozifilmbe, de még a tévésorozatba se illett volna bele. Ez egy vígjátéknak indult mozifilm, ne keverjünk bele nyomozós részeket, ne merészkedjünk távol a parttól. A pénztárca sem volt annyira vastag, hogy megengedjenek maguknak egy akkora akciójelenetet a végére, mint amit eredetileg elképzeltek. Ülve, s nézve a jelenetet tökéletesen lejött, hogy volt egy elképzelésük, de pénz híján nem tudták kivitelezni, ezért született egy semmilyen, béna záró.

BW 27099 R mini

VÉGSZÓ

A negatív kritikák ellenére már most borítékolható, hogy bizony ennek folytatása lesz, s csak remélni tudjuk, hogy a készítők olvassák a véleményeket, és tanulnak a Baywatch hibáiból, és a következő részre egy tökéletes forgatókönyvvel, egy remek vígjátékkal állnak elő, mert már most minden adott lett volna az évtized egyik legjobb vígjátékára.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

vaiana 2
Filmek

Dwayne Johnson és Auli’i Cravalho visszatérnek a Vaiana 2-ben

Egy új pillanatkép egy különös szigetet is leleplez a háttérben.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...