Főoldal Sorozatok Kirúgták az X-Men ’97 showrunnerjét, most megszólalt a Marvel Animation vezetője
Sorozatok

Kirúgták az X-Men ’97 showrunnerjét, most megszólalt a Marvel Animation vezetője

Érthetetlen, hogy miért kellett kirúgni az X-Men '97 showrunnerjét.

241
X-Men '97
Forrás: Marvel Studios

Miután sokkolták a rajongókat és a kritikusokat is, hogy az X-Men ’97 animációs sorozat showrunnerét, Beau DeMayót váratlanul kirúgta a Marvel Studios, Brad Winderbaum, a Marvel Animation vezetője egy rövid nyilatkozatot megosztott az esetről.

A hét elején röppent fel a hír, hogy a Marvel Studios kirúgta az X-Men ’97 showrunnerét, Beau DeMayót. Okot nem mondtak, csak találgatni lehet, hogy miért dobták ki a sorozatból pont az X-Men: The Animated Series sajtókörútja előtt. A Variety érdekes cikket közölt a sorozatról, és megkérdezte Brad Winderbaum executive producert DeMayo sokkoló elbocsátásáról.

Kiváló munkát végzett az 1. és 2. évad megírásában, és alig várom, hogy a rajongók láthassák a sorozatot. Az egész csapat összefogott, hogy a megújulás méltó legyen az X-Men 60 éves örökségéhez.

Brad Winderbaum

Nesze semmi, fogd meg jól alapon kaptunk egy sablon szöveget a vezetőtől, amit kár a Disney PR-csapata is írhatott volna – talán még így is történt -, és a vezetőnek csak fel kellett olvasnia a beszédében. Továbbra is rejtély, hogy mi állhat DeMayo kirúgásának hátterében. A szakemberrel egyébként március 4-én egy hosszabb interjút készítettek volna, amit végül elhalasztottak egészségügyi okokra hivatkozva. Két nappal később aztán lemondatták a pozíciójáról.

Az animációs sorozat eredeti vezető embere, Eric Lewald korábban úgy fogalmazott a most menesztett szakemberről, hogy “Szeretjük és tiszteljük Beau DeMayót, amiért elvállalta ezt a munkát. Ő egyike azoknak a szuperrajongóknak, akik jobban ismerik a sorozatunkat, mint mi. Azt mondta: ‘Azt akarjuk, hogy az eredeti sorozat folytatása legyen. Azt akarjuk, hogy olyan legyen, mint annak a sorozatnak a következő epizódja, amit a stáb tagjai mindannyian szeretünk és amin együtt nőttünk fel”.

Csinálhattak volna egy spinoff-sorozatot az eredeti mellé, amelyben néhány szereplőt kiemeltek volna, s új irányba is vihették volna a történtet, de a csapat úgy döntött, hogy folytatják az eredeti sorozatot. A kritikusok és rajongók mellett a készítők is úgy gondoltok, ez a lehető legjobb, ami történhetett a sorozattal.

DeMayo állítólag még időben elkészült az X-Men ’97 első két évadával, és a kirúgása előtt már a harmadik évadról tárgyalt. Próbálták megszólaltatni DeMayót, de eddig nem beszélt egyik lapnak sem a történtekről. Értetlenül állunk a döntés előtt, hogy mi történik a stúdiónál, miért kellett kirúgni a szakembert, amikor az első kritikákban áradoztak a sorozat folytatásáról.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.