Főoldal Sorozatok Kiket ábrázoltak a kőszobrok az Ahsoka fináléjában, és mi vár Baylan Skollra?
Sorozatok

Kiket ábrázoltak a kőszobrok az Ahsoka fináléjában, és mi vár Baylan Skollra?

Véget ért az Ahsoka, kérdések bőven maradtak, többek között Baylan Skoll sorsával kapcsolatban.

666
Ahsoka

Rengeteg rajongói elmélet született már Baylan Skollról és arról, hogy kit vagy mit érzékelt Perideán, de a kérdésre sajnos az Ahsoka fináléjában se kaptunk egyértelmű választ. A sorozatban Baylan története azzal zárult, hogy a Mortis isteneinek szobrán állt, és mintha egy fény hívta volna a távolból. A három főből álló istenek közül az apa és a fiú sértetlen, de a lány nem.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Kik voltak Mortis istenei?

A klónok háborúja animációs sorozatban Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker és Ahsoka Tano találkozott Mortis isteneivel, a három hihetetlenül erős Erő-használóból álló családdal. Több ezer évesek, és az Erő élő megtestesítői. Az Atya képviseli az egyensúlyt a Fény (A Lány) és a Sötétség (A Fiú) között, de mindhárman meghaltak, amikor a jedikkel találkoztak. A Fiú megpróbált elmenekülni Mortisról, de terve meghiúsult, amikor véletlenül megölte a húgát, ami arra késztette az Atyát, hogy saját kezével oltsa ki fia életét. Anakin ezután végzett vele is, de az Ahsoka fináléja után úgy tűnik, hogy valami hozzájuk köthető megmaradt a Perideán.

mortis

Anakinnak felajánlották a lehetőséget, hogy átvegye Az Atya helyét, de ő visszautasította. Az animációs sorozat erősen utalt arra, hogy Ahsoka és Anakin lényegében a Fény és a Sötétség megtestesítői, és az előbbi kapcsolata újra reflektorfénybe került a Mortis isteneivel. Az animációs sorozatban A Lány életesszenciájával feltámasztották Ahsokát, és Morai – a bagolyszerű lény, aki az Ahsoka fináléjában is megjelent – szintén szorosan kapcsolódik az istenekhez, akár a Fény képviselőjeként, akár a halál utáni avatarként.

Nehéz megjósolni, hogy Dave Filoni merre viszi a történetet, de amennyiben a legendák-beli Az Anya – más néven Abeloth – él és virul a Perideán, akkor az a létező összes galaxis számára végzetes fenyegetést jelent. Abeloth a régi kontinuitás története szerint a mortisi istenek szolgálója volt, aki végül maga is isteni szintre küzdötte fel magát, a hatalom viszont megrészegítette és hatalmas fenyegetéssé vált, ezért a család többi tagja elzárta őt. A kánonban eddig nem kaptunk egyértelmű utalást a létezésére, de az istenek szobrai után mindenképp előkelő helyre került felbukkanásának lehetősége a Baylanhez köthető elméletek listáján.

Kíváncsian várjuk azt is, hogy mi lett Shin Hati sorsa, ő is ottmaradt Perideán, és úgy döntött, hogy a bolygó banditáit vezeti. Valami viszont azt súgja, hogy az ő története még nem ért véget. Hivatalosan még nem jelentették be a második évadot, de tegnap egy bennfentes már arról számolt be, hogy a korai fejlesztés elkezdődött.

Ahsoka
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.