Főoldal Sorozatok Kevin Feigenek egészen más tervei voltak Förtelemmel
Sorozatok

Kevin Feigenek egészen más tervei voltak Förtelemmel

Sokkal keményebb helyen raboskodott volna Förtelen Kevin Feige terve alapján.

347
Amazon: Ügyvéd
Forrás: Marvel Studios

Tim Roth által alakított Emil Blonsky/Förtelem először még a 2008-as A hihetetlen Hulk című filmben tűnt fel, a Marvel Moziverzum második produkciójában. A filmben Hulk legyőzte, azonban Förtelen sorsa homályba merült az évek alatt. Aztán tavaly visszatért egy rövid időre újra a képernyőre a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája egyik jelenetében.

A színésszel készített friss interjúban elárulta, hogy a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige milyen eredeti tervei voltak a karakterrel az Amazon: Ügyvéd című Disney+ sorozata előtt. Miután a Disney+ legújabb Marvel-sorozatában visszatért a karaktert, Tim Roth arról mesélt, hogy Kevin Feige eredetileg hogyan képzelte el Emil Blonsky visszatérését.

Az IGN-nek adott interjújában Tim Roth elárulta, hogy Kevin Feige terve eredetileg az volt, hogy Förtelem a tenger fenekén várja szabadulását bebörtönözve. Bár Emil Blonsky nem egy víz alatti cellában raboskodik, mint az kiderült a sorozatból, hanem egy szigorúan őrzött börtönben a felszínen. Mindkét esetben erre azért volt szükség, hogy a karakternek legyen ideje átgondolnia tettét. A kérdés csak az, hogy Blonsky valóban megjavult. Feige eredeti terveit taglalva a karakterrel kapcsolatban Roth elárulta:

Emlékszem, hogy beszéltem Kevin [Feige] és Stan Lee-vel is a [A hihetetlen Hulk] forgatásán. Az elképzelés az volt, hogy bezárják egy acélszéfbe, és elsüllyesztik az óceán fenekére, majd otthagyják. Így amikor megtalálták a film elején, akármilyen film is lett volna… Ott találták volna rá. És lett volna ideje átgondolnia, hogy mit akar csinálni és hova akar menni…

Hát, bizonyos értelemben az Amazon: Ügyvédben ezt csinálták. Izolált közegben van, a belső szörnyetegével küzd… és egy buborékban volt… egy szigorúan őrzött [börtönben], teljes elszigeteltségben, sok éven át. És most mit kapunk? Ki ő? És az út, amin elindul, valószínűleg pengeélen táncol majd a kérdéssel, hogy “megjavult vagy nem?”. És én tudom, hogy jól elszórakoztam ezen.

Tim Roth

A Förtelem eredeti terve talán nem passzolt volna olyan jól az Amazon: Ügyvéd történetéhez – valószínűtlennek tűnik, hogy valakinek, akit az óceán fenekén egy páncélteremben magára hagytak, feltételesen szabadlábra helyezzenek -, ugyanakkor úgy tűnik, a terv mindig is az volt, hogy Emil Blonsky visszatér a fogságából, miután volt elég ideje elgondolkodnia a múltján és a jövőjén.

Hogy a karakternek sikerült-e a felépülés, s valóban megjavult, esetleg az Amazont szédítő, hogy jó lett, még nem derült ki. A Marvel Studios legújabb sorozatát minden csütörtökön láthatjuk a Disney+-on.

Förtelem

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.