Főoldal Filmek Kevin Feige szerint a Végjáték volt az “utolsó” Bosszúállók-film
FilmekBREAKING

Kevin Feige szerint a Végjáték volt az “utolsó” Bosszúállók-film

Mindez vajon mit jelent a Marvel Moziverzum jövőjére nézve?

187
Bosszúállók: Végjáték

Menjünk vissza az időben 2019 nyarára, amikor a San Diego-i Comic-Con alatt bejelentették a Marvel Moziverzum 4. fázisát, de sokan felkapták a fejüket, hogy a Marvel Studios nem jelentett be, sőt még nem is beszéltek a következő Bosszúállók-filmről. Azért olyan különös ez, hiszen néhány hónappal a prezentáció előtt a Bosszúállók: Végjáték minden idők egyik legsikeresebb produkciója lett. Óriási az érdeklődés a franchise iránt, de továbbra sem tudni, mikor jön az ötödik rész, és milyen formában láthatjuk majd a Föld legnagyobb hőseit.

Most azonban Kevin Feige egy merész kijelentést tett, miszerint talán már bemutatták a Marvel Moziverzum utolsó Bosszúállók-filmjét. A Marvel Studios: Assembled legutóbbi epizódja során Kevin Feige úgy fogalmazott, hogy a Bosszúállók: Végjáték volt az “utolsó” Bosszúállók-film.

A Marvel Studios és a Marvel Moziverzum már túl van a tizedik évfordulón. És az utolsó Bosszúállók-film megjelenésével végre befejeztük a 22 filmes Infinity Saga-t.

Kevin Feige

Fontos kiemelni, hogy a megszokott formáció felbomlott a filmmel, hiszen a Végjáték fináléjára elveszítettük Vasembert és Fekete Özvegyet, míg Hulk súlyosan megsérült, amikor megpróbált mindenkit visszahozni Thanos csettintése után. Még Amerika Kapitány “nyugdíjba” vonult, és magára hagyta a többieket. Bár a Pókember: Nincs hazaút című filmben visszatért a falmászó és Doctor Strange is, a csapat vezető és nehézfiúk nélkül maradt. A 4. fázisban egyértelműen az új szereplők bemutatására fókuszál a stúdió, készítik elő a terepet valami grandiózus finálé előtt, de lehet, hogy annak befejezését nem egy új Bosszúállók-film hozza el. Feltehetjük a kérdést, hogy ez azt jelenti, hogy a Bosszúállóknak vége?

Nem valószínű – de nem lennék meglepve, ha a csapat veszteségei után Doctor Strange állna a Bosszúállók szedett-vedett csapatának élére. Elvégre a Doctor Strange és az őrület multiverzuma című folytatás több téren is érinti az MCU eddig kitaposott ösvényét, a Multiverzumot. Van benne ráció, hogy az egykori Legfőbb Varázsló gyűjti össze a csapatot, és állítja fel az új formációt, amit bárhogy is hívjunk.

Hogy “Bosszúállók” néven állnak-e össze, az már egy teljesen más kérdés. Nem lenne meglepő, ha dobnák a nevet, mivel kedvenc szuperhőseink képregényes változatai gyakran váltogatják, hogy éppen melyik szuperhőscsapatot erősítik. Arról nem is beszélve, hogy a Marvel lehet, hogy inkább a szólófilmekre koncentrál a következő években, szemben az olyan nagyobb horderejű filmekkel, mint a Bosszúállók.

A Bosszúállók: A Végtelen háború és a Végjáték a 2008-ban bemutatott a Vasember c. filmmel kezdődött Infinity Saga csúcspontja volt. Az MCU addig bemutatott összes szuperhősét láttuk a filmben, hogy közös erővel győzzék le Thanost és csapatát.

Bosszúállók: Végjáték
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.