Főoldal Filmek Kevin Feige szerint a Bosszúállók-filmek ettől kezdve a saga csúcsát jelentik majd, nem egyszerűen egy csapatfilmet
Filmek

Kevin Feige szerint a Bosszúállók-filmek ettől kezdve a saga csúcsát jelentik majd, nem egyszerűen egy csapatfilmet

2025-ban két új Bosszúállók-filmet is bemutatnak a mozikban.

513
Marvel Studios Titkos háború Kang-dinasztia
Forrás: SDCC

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke legújabb interjújában arról beszélt, hogy a Bosszúállók-filmek mostantól inkább szága csúcsaként vannak pozícionálva, mint csapatfilmként. Ezért is láthattuk múlt hétvégén a San Diego-i Comic-Conon, hogy a The Multiverse Saga zárásaként érkeznek majd ezek az új részek, és egyből kettőt is kapunk majd ugyanabban az évben.

Feige az MTV Newsnak a San Diego-i Comic-Con alkalmával beszélt az MCU jövőjéről és arról, hogy változott a projektek feltérképezésének módja. A Marvel Studios vezetője szerint a Bosszúállók-filmek mostantól egy teljes, több fázisból álló saga végére kerülnek, nem pedig ahogy eddig megszokhattuk, hogy az egyes fázisok csúcspontjaként mutatták be őket. A döntésnél szem előtt tartották azt is, hogy most már több projekt kevesebb év alatt valósul meg.

Az igazság az, hogy amikor az 1., 2. és 3. fázist csináltuk, kevesebb projekt valósult meg több év leforgása alatt. Kisebb projektek és egyéni karaktertörténetek voltak, és akkoriban úgy éreztük, hogy minden két-három év után, ami egy fázishoz kellett, csináltunk egy Bosszúállók-filmet.

Kevin Feige

Az MCU 1., 2. és 3. fázisát az Infinity Saga névre keresztelték, és hét év leforgása alatt négy Bosszúállók-filmet is bemutattak, kezdve a 2012-es első Bosszúállók-filmmel, az utolsó pedig 2019-ben érkezett Bosszúállók: Végjáték címszó alatt. Az első három Bosszúállók-film három év különbséggel jelent meg, míg a Végtelen háború és a Végjáték mindössze egy év különbséggel debütált a mozikban.

A következő Bosszúállók-film, a Kang-dinasztia 2025-ben kerül a mozikba, hat évvel a Végjáték mozikba kerülése után. Feige kifejtette, hogy a Bosszúállók-filmek közötti nagyobb távolság részben annak köszönhető, hogy a nagy szuperhős-csapatjáték-filmek mostantól minden MCU-fázisban elszórtan kerülnek bemutatásra, s ez hatással lesz majd a Bosszúállók-filmek megjelenési ütemtervére is.

Ahogy a [4., 5. és 6. fázis] összejött, több projekt van kevesebb év alatt – a sok csodálatos dolog miatt, amit most már a Disney+-on csinálhatunk, és a Fox, a Fantasztikus Négyes és a Deadpool karaktereinek megszerzése miatt -, úgy éreztük, hogy a ‘Bosszúállók’ filmek nem cappers” – mondta. “Annyi filmünk van most – a Doctor Strange az őrület multiverzumában és amit hamarosan látni fogsz [A Hangya és a Darázs: Kvantumánia], mind nagy csapatjátékfilmek, amelyek a mitológia nagy részeit mutatják be… A Bosszúállók-filmeket tényleg egy saga lezárásaként kell értenünk.

Kevin Feige

Alig néhány nappal a Bosszúállók: Kang-dinasztia bejelentése után kiderült, hogy a filmet Destin Daniel Cretton rendezi, míg az MCU 6. fázisát majd a Bosszúállók: Titkos háborúk zárja. A Kang-dinasztia 2025. május 2-án jön ki a mozikban, majd még abban az évben, hat hónnap később, 2025. november 7-én bemutatásra kerül a Titkos háborúk. A Titkos háborúk lehet a Marvel eddigi legnagyobb szuperhősfilmje, amely mellett még a Bosszúállók: Végjáték is eltörpülhet, mind terjedelmében, mind a felvonultatott szereplők tekintetében.

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.