Főoldal Filmek Kevin Feige nem aggódik amiatt, hogy a nézők ráunnak a szuperhősökre
Filmek

Kevin Feige nem aggódik amiatt, hogy a nézők ráunnak a szuperhősökre

Sokakban felmerült már a kérdés, hogy mikor lesz elég a szuperhősökből?

268
Marvel Studios

A Marvel Studios fejese, Kevin Feige a The Movie Business Podcast vendége volt legutóbb. A műsor házizgazdája Jason E. Squire, a USC School of Cinematic Arts szerzője és professzora, aki többek között arra szeretett volna választ kapni, hogy a rajongók és a mozinézők mikor unnak rá a szuperhősökre. Feige nem gondol erre, szerinte ez nem fog bekövetkezni.

Idén sem maradunk szuperhősök nélkül. Kevesebb mint egy hónapra vagyunk A Hangya és a Darázs: Kvantumánia bemutatójától, de mellette számos más produkciót bemutatnak idén a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón. Eddig 30 filmet és 8 Disney+ sorozatot mutattak be, valamint két különleges kiadást, de meddig lehet elmenni?

Több mint 22 éve vagyok a Marvel Studiosnál és itt a legtöbben már legalább egy évtizede a stúdiónál dolgoznak. A Marvelnél töltött második évemtől mást sem kérdeznek az emberek: ‘Nos, meddig fog ez tartani? A képregényfilmek ki fognak menni a divatból?’ Nem igazán értettem a kérdést. Mert számomra ez úgy hangzik, mintha az Elfújta a szél után azt mondanánk: ‘Hát, hány filmet lehet még regényekből csinálni?’. Úgy gondolod, hogy idővel a közönség megunja majd a könyvadaptációkat? Egy regényben bármilyen történetet el lehet mesélni és ez úgyan így vonatkozik a képregényekre is.

Kevin Feige

Kevin Feige a műsorban arra is kitért, hogy Marvel Studiosnál szem előtt tartják, hogy újat mutassanak a nézőknek. “A Marvel képregényeiben 80 év legérdekesebb, legérzelmesebb, legmeghatározóbb történeteit mesélték el, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy különböző műfajokban mutatjuk be ezeket. Rájöttem, ha jól meséljük el a történetet, akkor a közönség – lekopogom – továbbra is követni fog minket, ahogy tette az elmúlt 22 év alatt. A kulcs a következő: a Marvel Studios logója a cím fölött és egy ötlet magja valamelyik megjelent képregényünkből”.

Az MCU 4. fázisát sokan kritizálták, amiért a történetek nem egymásra épültek, szeretett karaktereinket a háttérbe szorították, és az új karakterek nem igazán vetették meg lábukat a képernyőn. A Marvel Studios három mozifilmet is bemutatott a 2022-es évben, és kettő közülük várakozáson alul teljesített. A legnagyobb bevételt a Doctor Strange az őrület multiverzumában érte el 955,8 millió dollárral, ezzel a tavalyi év negyedik legnagyobb bevételét tette ki a box office listáján. A stúdió idén sem áll le, három filmet is bemutatnak számos tévésorozat mellett.

Bár a Marvel Moziverzum sok kritikát kapott az elmúlt két évben, Kevin Feige nem aggódik, hogy elvesztenék a rajongókat a jövőben. A hírek szerint Bob Iger visszatérésével nagyobb hangsúlyt kap a minőség a mennyiség mellett, ezért várhatóan a jövőben több projektet is átszerveznek, átgondolnak, és valami olyat kapunk, mint a The Infinity Saga alatt.

Kevin Feige

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...