Főoldal Sorozatok Jövő héttől itthon is nézhetjük a Doctor Who legújabb részeit
Sorozatok

Jövő héttől itthon is nézhetjük a Doctor Who legújabb részeit

David Tennant nálunk is leparkol a TARDIS-szal a Disney+-ra.

977
Doctor Who
Forrás: BBC

Jövő héttől kezdve a hazai Disney+ felületén is elérhetőek lesznek hétről hétre a Doctor Who (Ki vagy, doki?) legújabb részei, melyek a sci-fi sorozat hihetetlen hosszú, hatvanéves pályafutását ünneplik ezúttal. A széria 1963-ban indult a BBC-n, mely máig nem engedte ki azt a kezei közül, a Doktor szó szerint a britek egyik kincsének számít, akárcsak például Harry Potter. Olyannyira, hogy náluk saját streaming szolgáltatója van, a The Whonieverse, a BBC iPlayer keretében. A világ többi része eddig nem volt ennyira szerencsés, de nemrég megállapodott egymással a BBC és a Disney Branded Television, így 150 másik országban is műsorra tűzhetik a streamingszolgáltató keretében, ezzel új közönséget adva az időúr kalandjainak.

A Doktor szerepében visszatér David Tennant, aki a nézői szavazatok alapján a legnépszerűbb Doktornak számít, és társa Donna Noble, akit természetesen Catherine Tate játszik ezúttal is. A sorozat egyik különlegessége, hogy bár főszereplő karaktere állandó, de ő egy időúr, ami többek között annyit tesz, hogy időről időre regenerálódik és új arcot, tehát színészt is kap, és ezzel általában az útitársai is változnak. David Tennant eredetileg a Tizedik Doktort alakította 2005 és 2010 között. Azóta Matt Smith, Peter Capaldi és Jodie Whittaker is magára öltötte a szerepet, utóbbi tavaly év végén búcsúzott, ám regenerálódásakor nem egy új arc bukkant fel, hanem talán a legismertebb.

Mint az előzetesekből kiderül, ennek valószínűleg meglesz a maga oka, amit többet között feltár majd a legújabb három rész, hogy aztán Tennant átadja a stafétát a Tizenötödiknek, Ncuti Gatwa (Szexoktatás, Barbie) személyében. Gatwa szintén látható már a kedvcsinálókban is, de hivatalosan a karácsonyi különkiadástól kezdve lesz ő a galaktikus utazó, melyet szintén megkapunk mi is.

A speciális részek címei a következők lesznek: The Star Beast ( A csillagszörny, november 25.), Wild Blue Yonder (Vadkék messzeség, december 2.) és a The Giggle (A kacaj, december 9.). November 17-én egy öt perces mini epizód is jön Destination: Skaro (Az úticél: Skaro) címmel, míg a karácsonyi különkiadás december 25-én debütál, ennek címe The Church on Ruby Road (A templom a Ruby Roadon) lesz. A részekhez biztosan egyelőre csak felirat fog társulni, a magyar szinkron még kérdéses.

A sorozat írójaként és showrunnereként visszatért Russel T Davies aki 2005-től felelt érte 2010-ig, így nem csak a főszereplők szempontjából kapunk nagy visszatérőket. Davies ráadásul elvileg marad a következő évadra is. A főellenség szerepe ezúttal Neil Patrick Harrisre hárul majd, aki a Játékmestert alakítja, egy olyan karaktert aki 1966-óta nem bukkant fel. A Játékmester egy igen erős lény az univerzumban, aki az értelmes teremtményeket gyerekjátékok rabjává teszi, csakhogy ezek tétje nem ajándék, hanem a túlélés. Természetesen ő maga sohasem veszíthet, így ezek a játékok mindig bundázottak.

Tennant egyébként nem először tér vissza a távozása óta, ugyanis az ötvenedik évforduló alkalmából készült speciálban (The Day of the Doctor) is szerepelt, két másik Doktor (Matt Smith, John Hurt) oldalán. Az új speciális részek a hírek szerint önmagukban is teljesen érthetőek lesznek, így nyugodtan belevághatnak azok is akik eddig csak hírből hallották az időúr és masinája, a TARDIS nevét.

Doctor Who
Forrás: BBC
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.