x
Close


Közelgő események

Filmek

Jon Landau megnyugtatott mindenkit, nem kell évtizedeket várni az Avatar folytatásaira; 95%-ban már az Avatar 3. jeleneteit is felvették

A producer azt is megerősítette, hogy a stáb az Avatar mind az öt forgatókönyvét elolvasta.

Jon Landau megnyugtatott mindenkit, nem kell évtizedeket várni az Avatar folytatásaira; 95%-ban már az Avatar 3. jeleneteit is felvették
  • Publisheddecember 17, 2022

Az Avatar egy hatalmas projekt, aminek első folytatását évekbe telt összehozni. A 2009-es eredeti film és az Avatar: A víz útja között csaknem 13 év telt el, és folyton azt kérdezzük magunktól, hogy mi tartott ilyen sokáig? A film sajtókörútja során James Cameron és Jon Landau már előállt néhány magyarázattal, mint például az új technológia, amelyet kizárólag a filmhez fejlesztettek ki.

Jon Landau producer a Collidernek adott új interjújában elmesélte, hogy sokkal megterhelőbb volt a csapat számára a munka, mint gondoltuk. Landau megerősítette, hogy a rajongóknak nem kell amiatt aggódniuk, hogy hosszú éveket kell várni egy-egy folytatásra, mivel mindegyik rész forgatókönyve már elkészült, majdnem teljesen leforgatták az Avatar 3. részét, és már az Avatar 4. első jelenetét is filmre vették.

Először is, elkészült mind a négy forgatókönyv a 2., 3., 4. és 5. részhez. [A szereplők] elolvasták őket. Tudják, hogy merre tartanak a karaktereik. Ebből tudják, hogyan játsszák el ezeket a jeleneteket. Elmentünk és leforgattuk a 2. filmet. A 3. film 95%-át leforgattuk. Van egy kis rész, amit még fel kell vennünk. És leforgattuk a 4. film első felvonását. […] Azt hiszem, az egyik nagyszerű dolog, amit mi csináltunk, és amit Jim csinált ezekben a forgatókönyvekben, hogy minden film új bioszférákba és új kultúrákba visz el benneteket. És azt hiszem, az Avatar egyik lényege az “Oel ngati kameie” gondolata. Értelek, és ez nem arról szól, hogy olyannak látlak, amilyen fizikailag vagy, vagy amilyennek látszol. Hanem arról, hogy belülről milyennek látunk téged, és arról, hogy új, sokszínű klánokat mutatunk be, amelyek másképp néznek ki, mint az Omaticaya, és egy metaforát küldünk a világunknak, elfogadjuk az embereket olyannak, amilyenek belülről, és nem a külsejük alapján ítéljük meg őket.

Jon Landau

Örömteli hír ez a rajongóknak, akik azzal viccelődnek a közösségi felületeken, egy újabb évtizedet kell várnunk, hogy csobbanhassunk Pandorán a harmadik részben. Az Avatar 3. tervek szerint 2024-ben jön ki, s mivel a gyártási folyamat már ennyire előrehaladott állapotban van, talán akkor is bemutatják a folytatást, ha az Avatar: A víz útja rosszabbul teljesít a mozikasszáknál.

Természetesen a folytatás sikerét teljesen más mércével mérik a “sikert”, merthogy az első rész a lehető legmagasabbra tette a lécet, hiszen minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett. Az már kiderült, mennyire költséges megcsinálni egy ilyen filmet, így akkor beszélhetünk nyereségről, ha a franchise egyes részei legalább egymilliárd dollárt hoznak.

Azt tervezem, hogy befejezem az [Avatar] 4. és 5. részét. Lesz közönség, be fogjuk fejezni azokat a filmeket. [Olvastam a forgatókönyveket. Megvan mindegyik filmnek a saját érzelmi vonala, de ahogy mondtam, az 5. rész tényleg hazavágja a dolgokat.

Jon Landau

Landau magabiztosan várja a folytatást, és ezzel nincs egyedül. Cameron bevallása szerint az egyik producer nem jutott szóhoz, amikor megmutatta neki az Avatar 4. forgatókönyvét. A filmet már világszerte játsszák a mozikban, és az első bevételi adatok szerint is bizakodhatnak a készítők, mert az Avatar: A víz útja jól nyitott a mozikban.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.