Főoldal Filmek John Wick belépett az egymilliárd dolláros franchise-ok táborába
Filmek

John Wick belépett az egymilliárd dolláros franchise-ok táborába

John Wick a legnagyobb filmcímek között találta magát.

253
John Wick: 4. felvonás

Még egy évtizede sincs annak, hogy Keanu Reeves főszereplésével a Netflix bemutatatta a John Wick-sorozat első részét, és máris a milliárd dolláros franchise-ok táborában találta magát kedvenc bérgyilkosunk. A 2014-es első részt további három folytatás követte, ebből a legutolsót idén márciusban mutatták be a mozikban, ami új szintre emelte az akciófilmek fogalmát.

A Box Office Mojo számai alapján a franchise világszerte több mint 1 milliárd dollárt hozott, nem kis részben a John Wick: 4. fejezetnek köszönhetően, amely a múlt hónapban a sorozat legjobban kereső filmje lett – és egyben a 2023-as év hatodik legjobban kereső filmje -, miközben 425,8 millió dollárt hozott a globális kasszáknál. A legújabb film nagy nyitásának köszönhetően a franchise átlépte az 1,011 milliárd dolláros határt, s ezzel a széria tényleg a legsikeresebb filmek között találja magát.

A számok összegzéséhez: az eredeti John Wick 2014-ben több mint 86 millió dollárt hozott, a John Wick: 2. fejezet 171,5 millió dollárral döntötte meg a rekordot, a John Wick: 3. fejezet – Parabellum pedig még ennél is tovább ment, és 327,7 millió dollárt kaszált a globális jegypénztáraknál. A John Wick: 4. fejezet 2023. március 23-án jelent meg világszerte a mozikban, kivéve Japánban, ahol várhatóan még idén ősszel bemutatják John Wick őrült kalandját a rajongóknak.

“Ez a mérföldkő Chad Stahelski és Keanu Reeves, valamint Basil Iwanyk és Erica Lee hihetetlen munkájának bizonyítéka, akik küldetésükké tették, hogy a franchise minden egyes filmjével felülmúlják önmagukat” – nyilatkozta a Deadline-nak Joe Drake, a Lionsgate elnöke. “Nem is lehetnénk hálásabbak a globális mozilátogatóknak, amiért eljutottunk ehhez a hihetetlen eredményhez”.

A John Wick: 4. fejezetben Keanu Reeves címszereplő bérgyilkosa elindul, hogy bosszút álljon a Felső Körön és azokon, akik holtan akarták őt látni, hogy megszabaduljon minden kötelezettségétől a szervezet felé. A Lionsgate fontolóra vette az ötödik részé ötletét, de Stahelski és Reeves állítólag megegyeztek abban, hogy a John Wick: 4. fejezettel befejezik a sorozatot.

John Wick: 4. felvonás
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

007 Nincs idő meghalni
Filmek

Kitűzték az Ana de Armas főszereplésével érkező John Wick spin-off, a Ballerina premierdátumát

Pontos megjelenési időpontot kapott a Ballerina, a John Wick első spinoffja.

007 Nincs idő meghalni
Filmek

Mikor érkezik a John Wick két spinoffja, a Ballerina és a The Continental című film és tévésorozat?

A sorozat folytatódik, hamarosan érkezik egy előzménysorozat, illetve egy spinoff-film Ana de...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A John Wick 4. után Donnie Yen szívesen csinálna egy spinoffot Caine-nel a főszerepben

A John Wick 4. egyik legjobb mellékszereplője volt Caine, aki akár saját...