Wide Screen
Image default
Játékok

JÁTÉKTESZT: Sniper Elite V2 Remastered

Ezúttal a Sniper Elite V2 videojáték porolták le a fejlesztők, hogy felturbózzák a grafikát és meglovagolják az elmúlt évek remastered címeket.

A Rebellion legerősebb címe a Sniper Elite széria, ez kétségtelen tény, pedig sok műfajban kipróbálták már magukat egészen jó eredményekkel. Az utóbbi években ráálltak a saját alkotásaik feltupírozott újra kiadására, melynek legfrissebb képviselője a Sniper Elite V2, ami meg is kapta a Remastered megnevezést, hogy ezúttal kicsit modernizálva roncsoljanak szerveket a lövedékek.

Az oxfordi brigád 2005-ben indított lopakodós, mesterlövészkedős szériája alaposan betalált, napjainkban is pörög a széria és egyre többen azonosulnak a világháború eseményeiben nagyon komoly problémákat távolról orvosló Karl Fairburne-el. A játékmenetben bevezetett slow motion effekt persze ekkor már nem számított újdonságnak, Max Payne-el már szét bullett time-oztuk magunkat, azonban elvitathatatlan a játékmenetre gyakorolt pozitív hatása, ahogy hosszú másodperceken keresztül élvezhettük, ahogy több száz méterről gyilkoltak a tökéletes lövések.

A 2012-ben érkezett folytatás pedig még tovább tudta emelni a lécet, és az X-Ray megoldással még tovább fokozták a perverziót, amit akkor éreztünk, mikor egy-egy jobban sikerült lövésünk után, megcsodálhattuk a szervekben végbe vitt drasztikus roncsolást. Szétpukkanó vesék, tüdők, herék, szétloccsanó koponyák elképesztő módon feldobták a folytatás nyújtotta háborúzást. Nem véletlen, hogy az első helyett a későbbi, könnyebben modernizálható és kiforrottabb második részt újították fel.

Induljunk ki abból, hogy a hét évvel ezelőtti megjelenésekor sem számított egy grafikai etalonnak a V2, így ne várjunk csodát a mostani végeredménytől sem. Látszik ezen a téren a munka, egészen szépek az effektek, látványosak a robbanások, a nagyobb felbontású textúrák élvezhetőbbé tették a végeredményt és az újabb renderelési technológia alkalmazásával a kill cam közben megcsodálható lövedék követés és az X-ray találatok lassításai szintén kedvesebbek az ember szemének.

A Remastered csomag számomra igencsak kedvelt tulajdonsága, hogy a játékhoz megjelent minden extrát és kiegészítést tartalmaz, így a történet 11 küldetésén felül, nekieshetünk a Challenge Mode-ban elérhető 4 további küldetésnek, köztük a Hitler papa levadászását tárgyaló Assassinate the Führernek is. Ez azonban még közel sem minden, ugyanis a Kill Tally menüpont alatt 5 térkép várja a játékosokat, hogy egy kicsit horda módozzanak, azaz hullámokban kapjuk a nyakunkba az ellent és a csapdák állításától kezdve az aknákon, robbanószereken keresztül mindent be kell vetnünk, hogy a lehető legtovább maradjunk életben.

A többjátékos mókák kedvelői számára a kooperációban történő végigjátszáson felül, akár 16 fős többjátékos küzdelmeket is indíthatunk a 7 játékmód valamelyikét kiválasztva (például Distance King, Dogtag Harvest). Ezek az idézőjeles extra funkciók teszik igazán értékessé és támasztják alá a Sniper Elite V2 Remastered verziójának létjogosultságát, ráadásul még 7 további játszható karaktert is hozzáadtak a választékhoz, ha elunnánk az öreg Karl Fairburne-el a mészárlást. Ezeknek köszönhetően az 6-7 órás 11 küldetéses történet további komoly játékórákkal toldható meg.

Sajnos persze bármennyire is szerethető a Rebellion ezen alkotása, a hibáit nem tudta levetkőzni és ezek az évek múlásával is még durvábbá öregedtek. A tereptárgyak közötti nehézkes mozgás, az ostoba mesterséges intelligencia és a bosszantóan kivitelezett fedezékrendszer használat nem egyszer nehezíti meg az ember dolgát. A hiteles ballisztikai viselkedés mellett nem ártott volna az olyan dolgokon is csiszolni, mint mikor a füle botjukat sem mozdítják az ellenfelek, miközben hangosan elcsörtetünk mögöttük, vagy a zajba ágyazott halálos lövések sem zaklatják fel őket, nyugodtan járőröznek tovább a társaik hullái között.

VÉGSZÓ

Összességében egy ugyanolyan erős felső-középkategóriás alkotáshoz lehet szerencsénk, mint az eredeti megjelenésekor. Ezúttal azonban a nyomottabb ár és a bőségesebb tartalom szól a Sniper Elite V2 Remastered mellett, de persze napjaink játékosainak fel kell arra készülni, hogy több türelemre lesz szükségük, ha ezzel neki indulnak nácikra vadászni, mert jóval döcögősebbek még a megoldások. Az igazi rajongók azonban biztosan nem fogják kihagyni.

7.3

Történet

7.1/10

Szereplők

6.1/10

Játékmenet

7.2/10

Hangulat

9.0/10

Grafika

7.0/10

PRO

  • Tartalmas csomag
  • Mesterlövészkedni még mindig fincsi

KONTRA

  • Ne várjunk tőle csoádat
  • Eredeti gyermekbetegésgek

Még több a témában...

Már elérhető a Street Fighter V: Champion Edition

Fonyódi Dávid

Új hírek a Session-ről

Fonyódi Dávid

Mi is az a DOOM Eternal?

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon