Főoldal Filmek James Cameron szerint Matt Damonnak túl kell tennie magát rajta, hogy nem fogadta el az Avatar főszerepét
Filmek

James Cameron szerint Matt Damonnak túl kell tennie magát rajta, hogy nem fogadta el az Avatar főszerepét

Több százmillió dollárt bukott ezzel Matt Damon, hogy nemet mondott az Avatar főszerepére.

284
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Talán sokan nem tudják, de az Avatar főszerepét eredetileg Matt Damon kapta volna, de a színész visszautasította James Cameron sci-fijének a főszerepét, és a döntésével végül több százmillió dollártól esett el. Az Avatar: A víz útja bemutatója után szóba került a téma, amikor James Cameron viccelődött egyet, hogy a színésznek “túl kell tennie magát rajta”.

Vannak helyzetek, amikor a hollywoodi sztárok rosszul ítélnek meg egy film szerepét, és nem látják benne a sikert, ezért visszautasítják. Leonardo DiCaprio például majdnem eljátszotta Pókembert, míg Tom Cruise nagyon közel állt ahhoz, hogy Robert Downey Jr. helyett ő legyen Vasember. Matt Damon pedig majdnem elvállalta Jake Sully szerepét a 2009-es Avatarban.

James Cameron rendező eredetileg egy nagy nevet szeretett volna a főszerepre, és kiszemeltje a Bourne-filmek sztárja volt. Sőt, annyira szerette volna a szerepre, hogy a film bevételének a 10%-kát is felajánlotta a színésznek. A színész azonban úgy döntött, hogy nem fordít hátat a Bourne-filmeknek, és végül az akkor még viszonylag ismeretlen Sam Worthington játszotta el Jake Sullyt.

Damon többször is hangot adott, milyen rossz döntést hozott. Ki gondolta volna, hogy a filmtörténelem valaha volt legtöbb bruttó bevételét hozza a film, és ez most annyit jelent, közel 290 millió dollárt hagyott az asztalon, amikor nem írta alá a szerződést. Utólag sajnálja, hogy rosszul döntött, de amit még ennél is jobban bán, hogy elszalasztotta a lehetőséget, hogy Cameronnal dolgozzon.

Az Avatar: A víz útja című filmet népszerűsítő Cameron nemrég adott interjúban megjegyezte, hogy Damon még mindig “ostorozza magát”, amiért kihagyta az Avatart, de magára vessen, amiért nem látta a nagy lehetőséget Pandora világában.

“Matt, tudod, olyan vagy, mintha a világ egyik legnagyobb filmsztárja lennél” – tette hozzá a filmrendező, aki láthatóan jól szórakozott Damon döntésén, hogy visszautasította az ajánlatát. “Lépj túl rajta.” A főszerepet már biztosan nem játszhatja el, de talán Cameron megkegyelmez a filmsztárnak, s a folytatásban kaphat egy vendégszerepet, “hogy a világ újra egyensúlyban legyen”.

Valószínűleg azt már Damon sem utasítaná vissza, aki az elmúlt években többnyire a Marvel Moziverzumban játszott vendégszereplőt. Először a Thor: Ragnarökben majd a Thor: Szerelem és mennydörgésben kapott lehetőséget. Mindkét filmben rövid időre Loki szerepében láthattuk a színpadon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...