x
Close


Közelgő események

Filmek

James Cameron szerint elfogultak voltak Arnold Schwarzeneggerrel, és ezért bukott a Terminátor: Sötét végzet

James Cameron szerint a főproblémát az okozta, ragaszkodtak Arnoldhoz.

James Cameron szerint elfogultak voltak Arnold Schwarzeneggerrel, és ezért bukott a Terminátor: Sötét végzet
  • Publisheddecember 14, 2022

A Terminator: Sötét végzet új résszel egy új trilógia alapját fektették volna le a készítők. Az új részben nemcsak Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton találkozott először a Terminátor 2: Az ítélet napja óta, hanem a franchise alkotója, James Cameron is visszatért producerként. A film túlnyomórészt pozitív kritikákat kapott, mégis csalódáskeltő pénzügyi eredménnyel zárt a mozikasszáknál.

A folytatás nem készült el azóta, és most néhány évvel később Cameron elismerte a Deadlinenak adott interjújában, hogy talán ő és a rendező Tim Miller túlságosan beleélték magukat a filmhez fűzött reményeikbe, és talán tévedtek azzal kapcsolatban, hogy mi lett volna a legjobb az egész történet szempontjából.

Igazából elégedett vagyok a filmmel. Tim és én megvívtuk a csatáinkat, és mindketten beszéltünk erről, de az az őrület, hogy még mindig haverok vagyunk. Ami furcsa. Kedveltem őt a film előtt, nem nagyon kedveltem a film alatt, most viszont kedvelem, és szerintem ő is így érez. Mindketten őrült sci-fi kockák vagyunk, és sok mindent ugyanúgy szeretünk, és imádom a Love, Death + Robots című sorozatát. De igen, összetűzésbe kerültünk [a forgatás alatt].

Azt hiszem, az volt a probléma, és ezt fel is fogom vállalni, hogy nem voltam hajlandó Arnold nélkül megcsinálni. Tim nem akarta Arnoldot, de én azt mondtam, hogy ‘Nézd, én nem akarom nélküle megcsinálni’. Arnold és én 40 éve barátok vagyunk, és elhangzott egy ilyen beszélgetés közöttünk, hogy ‘Jim, nem tudom elhinni, hogy nélkülem csinálsz egy Terminátor-filmet’. Nem jelentett olyan sokat számomra a projekt, hogy megcsináljam, de úgy voltam vele, ‘ha összeáll a terv és visszahoznátok Arnoldot, akkor örömmel részt vennék benne’.

James Cameron

A második rész óta a legjobb film volt, a rajongók örültek, hogy Schwarzenegger és Hamilton visszatér, de a valósághoz tartozik, hogy rengeteg idő eltelt az 1991-es film óta, és a közönségből sokan most először találkoztak az ikonikus szereplőkkel, és ez problémát jelentett. Új szereplőkel jobban eladható lett volna a film az új generációnak. Cameron szerint ez egy jó tanulság volt, hogy ami egyszer működött, nem biztos, hogy ismét fog. Jelenleg nincs tervben újabb mozifilm, bár a Netflix 2021-ben bejelentett egy anime-sorozatot.

Terminátor: Sötét végzet
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.