Főoldal Filmek James Cameron ötlete volt az, amit sokan kritizáltak Sam Raimi Pókember-trilógiájában
Filmek

James Cameron ötlete volt az, amit sokan kritizáltak Sam Raimi Pókember-trilógiájában

James Cameron majdnem Pókember-filmet forgatott.

431
Pókember

James Cameron legendás filmrendezőtől származott egy olyan létfontosságú elem a Sam Raimi rendezőtől bemutatott Pókember-trilógiában, amit nagyon sok rajongó utált. Tim Burtontől a Batman-film után úgy is fogalmazhatnánk, hogy Pókember a szuperhősök korának második reneszánszát élte, talán kevesen tudják, hogy a 2000-es évek elején bemutatott három részt hosszú út előzte meg. A projektet eredetileg az egyik legnagyobb filmrendező vette szárnya alá még a ’80-as években, aminek forgatókönyvét is ő maga készítette, ám a terv nem valósult meg.

Végül David Koepp volt az, aki tollából elkészült az első Pókember-film, aki most egy interjú során kitért arra is, hogy forgatókönyvének egy jelentős részét Camerontól merítette.

Cameronnak volt néhány nagyon jó ötlete a forgatókönyvben. Tetszik az organikus hálóvető, ami néhány rajongónak tetszett, és néhánynak nem, de ez volt az az ötlet, amit felhasználtam Cameron tervéből.

David Koepp

Eredetileg James Cameron találta ki, hogy organikus hálóvetőt használjon Peter Parker a filmben, s végül ezt filmesítette meg Sam Raimi is, és ez az, ami annyira megkülönböztette a filmet a képregényektől. A Marvel nyomtatott lapjain ugyanis Peter mechanikus hálóvetőt használt, amit később A csodálatos Pókember– és a Marvel Studios Pókember-filmjei is átvettek.

Cameron forgatókönyve nagy benyomást gyakorolt Koeppre, amiért a rendező a képregényekkel ellentétben mennyire komolyan vette a karaktert és Pókember világát, ami a Pókember-trilógia után készült mindegyik filmből hiányzott.

Nagyon sok gondolatom volt a filmről, hogy milyennek kell lenni, mert gyerekkorom óta nagy Pókember rajongó vagyok. De Cameron komolyan vette a dolgot, Petert karakterként, és a szuperhősfilmet pedig műfajként, amit korábban nem láttunk.

Az a tény, hogy Cameron egy 85 oldalas forgatókönyvet írt, és bármi ami azokon a papírokon szerepelt, önmagában nagyon jelentőségteljes volt, és arról mesélt, hogy nem, nem, vegyük komolyan azt a filmet. Ez egy valódi film benne valódi emberekkel.

Jameron története alapján a film soha nem készült el, bár azt tudjuk, hogy Koepp történetével ellentétben nem A zöld kobold, hanem Electro és a Homokember lett volna a film főellensége. Peter és Marry Jane Watson szerelmi szálát is jobban kibontották volna, még szexjelenetre is sor került volna a két karakter között. A film pedig azzal végződött volna, hogy meghal Electro és Homokember, Peter pedig felfedi személyazonosságát MJ előtt.  

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események