Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron nem használ magas képkocka-számot az Avatar folytatásoknál

James Cameron nem követi Ang Lee példáját a Gemini Man után, ott ugyanis 120 képkocka/másodperc sebességgel pörgött a film.

James Cameron nem követi Ang Lee példáját a Gemini Man után, ott ugyanis 120 képkocka/másodperc sebességgel pörgött a film.

A rendező ambiciózus Avatar folytatásai közel egy évtizede készülnek már, és a munkálatok jelenleg is tartanak a második rész körül. Az egyik oka, amiért ennyit kell várnunk az Avatar második részére, a technológiai fejlődés a filmiparban. 2009-ben James Cameron úttörőnek számított a mozifilmek történelmében, hiszen a filmben alkalmazott technológiákkal új fejezetet nyitott a moziélményben. Valami hasonlóra számítunk a folytatások esetében is, így érthető okok miatt csak a megfelelő pillanatra várt, hogy bemutathassa a második részt.

Még semmit sem láttunk az Avatar 2.-ből, de az egyik figyelemreméltó újítás a víz alatti jelenetek lesznek. Mára kissé megkopott 3D már nem kecsegtető a nézők számára, így kíváncsian várjuk, hogy milyen más forradalmi eszközöket használnak a forgatáshoz. Az egyik ilyen a Gemini Man-nél is használt magas képkocka-szám lehetett volna.

Láttam néhány klipet a Gemini Manből. Még nem láttam a filmet, mert Új-Zélandon tartózkodom, de érdekes lesz látnom. Van egy személyes filozófiám a magas képkocka-sebesség körül, mégpedig hogy ez egy speciális megoldás a 3D-vel kapcsolatos speciális problémákra. Mikor egyes jelenetekben villanásokat és robbanásokat használsz, vagy bizonyos oldalirányú mozgást végzel, akkor az zavaró 3D-ben. Számomra ez csak egy megoldás azokra a problémákra. Nem gondolom, hogy ez egy formátum lenne. De ez csak az én személyes véleményem. Tudom, hogy Ang máshogy gondolja ezt. Nem hiszem, hogy ez lenne a következő nagy dolog a filmezésben. Szerintem ez egy olyan eszköz, ami orvosolhatja a 3D-vetítés problémáit. Ezzel kapcsolatban óvatos leszek az Avatar-filmeknél, de nem magas képkocka-sebességben készülnek. Kíváncsian várom, hogy ebből mit hoznak ki.

James Cameron

Az Avatar 2. bemutatójáig még sok van hátra, és a sztorit is csak nagy vonalakban vázolták: visszatérünk a Pandora bolygóra, ahol az ipari forradalomnak következtében az emberek elpusztították Pandora varázslatos élővilágát, a Na’vik otthonát. A folytatás részben az óceánok alatt játszódik majd. Arról is beszélnek, hogy a folytatásokat négy önálló részként is felfoghatjuk majd, amelyek együttesen egy nagyszabású történetet fognak közre.

A folytatásban visszatér Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Joel David Moore, Matt Gerland, and C. C. H. Pounder, az új belépők táborát pedig Cliff Curtis és Oona Chaplin erősíti. Az Avatar 2. bemutatóját 2021. december 17-ére tűzték ki, majd két éves ciklusban érkeznek folytatások, 2023. december 23-án az Avatar 3., 2025. december 19-én az Avatar 4. és végül az Avatar 5. 2027. december 17-én kerül bemutatásra.

Avatar

Még több a témában...

Egy új Avatar 2. forgatási képet osztott meg James Cameron

Kévés Bence Mihály

James Cameron ötlete volt az, amit sokan kritizáltak Sam Raimi Pókember-trilógiájában

Kévés Bence Mihály

Az Avatar producere megerősítette, újra forog a film, és egy új képet is kaptunk a munkálatokról

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat