x
Filmek

Hatalmas spoilerek jelentek meg Thanos-ról az új Marvel képregényben

Elképesztő dolgok derültek ki az univerzum legfélelmetesebb karakteréről, Thanos-ról a legújabb képregényben.

Hatalmas spoilerek jelentek meg Thanos-ról az új Marvel képregényben
  • Publishednovember 19, 2016

Elképesztő dolgok derültek ki az univerzum legfélelmetesebb karakteréről, Thanos-ról a legújabb képregényben.

Még a rajongók is tudják, hogy Thanos-szal nem érdemes ujjat húzni, mert ereje hatalmas, és nem mindenki képes megállítani haragját. Igen ám, ugyanakkor a Mad Titan-nak hiába van nagy befolyása a galaxisban, valamiért mégis nagyon keveset láttuk eddig a Marvel Filmes Univerzum képernyőjén, miközben évek óta meghatározó szereplője a képregényeknek. Talán ennek kapcsán jelent meg egy új Thanos-ról szóló képregény, melyben a lila és gonosz titánról rendkívül érdekes, s meglepő dolgok derülnek ki.

Spoiler rész következik. Ha el szeretnéd olvasni a Thanos #1 számot, és nem szeretnél spoilereket megtudni, akkor még időben szóltunk.

Először is, ha többet szeretnénk megtudni a gazfickóról, akkor tisztába kell tenni pár dolgot, amivel a Thanos #1-ben találkozhattunk. Az első lapban Mad Titan hazatér otthonába Black Quadrantba, ahol az egyik királyi hűségese, Corvus Glaive váltotta őt a trónon, s átvette ezzel az irányítását. Ha nem tudod, hogy ki is az a Glaive, semmi baj, mert nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy megértessék az olvasóval, hogy Thanos nem az a figura, aki a trónfosztásba olyan könnyedén beletörődne, revans következik Glaive tettéért.

Thanos ereje segítségével legyőzi Glaive-t, és kegyelemként megengedi, hogy a bukott király saját kezűleg végezzen magával. (Annyira nem is kegyetlen ez a fickó, nem gondoljátok?) Most, hogy Thanos visszaszerezte az irányítást, a figyelme a családjára fókuszál, ami még a leghatalmasabbakat is nyugtalansággal tölt el. Thanos fia, Thane árulásra készül, és a Tryco Slatterus és Starfox (ez nem Star Fox akart lenni) csapatok segítségével arra készül, hogy megölik Thanos-t. A legnagyobb segítség ugyanakkor Haláltól érkezik, aki hasznos információkkal látja el Thane-t: Thanos haldoklik.

necqb581gfpdel_1_1_mini

Igen, a Mad Titan, az ördögök ördöge, a legrosszabbak legrosszabbika most haldoklik a Marvel képregényében. Sajnos a képregény végén választ arra nem kaptunk, hogy mitől van, és mi vezetett Thanos szenvedéséhez, talán bonyolult kapcsolata Halállal lehet ennek az oka? Thanos-ról tudjuk, hogy őrülten szerelmes Halált játszó női karakterbe, s ez az egyik oka, hogy a The Infinity Gauntlet-ben megpróbálja elpusztítani az univerzumot, mellyel csak Halálnak szeretne kedveskedni. Az új storyline-ban fordult a kocka, és Halál információkkal látja el  Thanos fiát, hogy miként pusztíthatják el a titánt.

Thanos történetét Jeff Lemire szerezte, míg a rajzokért Mike Deodato felelt. Árgus szemekkel várjuk, hogy milyen új történettel állnak elő a következő számban, és remélhetőleg választ kapnak a Marvel rajongók arra is, hogy mitől haldoklik Thanos. A Thanos #1 számot bármelyik képregényboltban, vagy digitális aukciós oldalon megvásárolhatjátok, feltéve, ha eddig még nem tettétek meg. Thanos igazi nagy filmes szerepe a Bosszúállók: Végtelen háborúban lesz, mikor a Végtelen kövek segítségével nem csak a Földet, hanem az egész univerzumot szeretné elpusztítani.

A Bosszúállók: Végtelen háború bemutatója 2018. május 4-én lesz.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Czanik Gergely

A DC és Marvel Multiverzum egyik adminja vagyok. Továbbá a YouTube csatornánkra igyekszem jobbnál-jobb videókat gyártani.