Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: Most kiderül, hogy Farkas valójában miért is csatlakozott az X-Menekhez
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: Most kiderül, hogy Farkas valójában miért is csatlakozott az X-Menekhez

Farkas a kezdetekben önálló utakat járt.

571
Farkas

Farkas 1975-ben csapódott az X-Menekhez, de éveknek kellett eltelnie ahhoz, mire a Marvel feltárta Logan mutánsokhoz való csatlakozásának valódi okát, ami X Professzorra is a frászt hozta. Farkas igazából azért csatlakozott az X-Menekhez, mert felbérelték, hogy ölje meg Charles Xaviert. A Marvel képregények 1975-ben újraindították az X-Ment, és bemutatkozott a második generáció, egy nemzetközi csapat: az afroamerikai Vihar (Ciklon), a japán Naptűz, az orosz Kolosszus, az ír Banshee vagyis Vészmadár és a kanadai Rozsomák azaz Farkas. Az új X-Men képregény hamar nagy népszerűségre tett szert.

Persze az új X-Menek közül Farkas volt a legkedveltebb hős. Az apró termetű és rámenős kanadai karakter ellenállhatatlan vonzóságát nagyrészt Chris Claremont írónak köszönhette. Claremont kitűnő érzékkel építette fel Farkas személyiségét, aki a vérrontás nyers, ősi vágyával szembeni küzdelmével őrzi meg emberségét. Ezek a belső csaták pedig valahogy mélyen megérintették az olvasókat, így hát nem telt el sok idő és Farkas a Marvel egyik legjelentősebb hősévé vált. Farkas 2000-ben a mozikban is életre kelt, megformálója pedig Hugh Jackman volt, aki annyira elképesztően jól azonosult ezzel a szereppel, hogy a mai napig nehezen tudnánk mást elképzelni a karakter eljátszására. Ugyan külső, fizikai megjelenésében a filmbeli Logan kissé különbözik a képregények Rozsomákjától, de mégis pont ez az eltérés az, ami a mozivásznon feltűnő Farkast meghatározza a nézők számára.

Hugh Jackman Farkas

De mégis, vajon miért csatlakozott egy ilyen magányos farkas az X-Menekhez? Mike Carey és Daniel Way 2008-ban újraindított egy X-Men eseményt – Original Sin – ami egy igen ütős karakterfrissítéssel indított. Az alkotók ugyanis felfedték, hogy Farkas igazából egy küldetést hajtott végre. Logan feladata az volt, hogy elnyerje X Professzor bizalmát, majd végezzen vele.

Akkoriban Logan a H Ügyosztálynak dolgozott, akik a kanadai kormány egy titkos társasága és a szupererővel rendelkezőkkel foglalkoztak. A részlegnek tudomására jutott Charles Xavier telepatikus képessége, és nem igazán hittek a professzor altruista és idealisztikus állításainak. A H Ügyosztály felkészítette Farkast és Hulk ellen küldték, tudván, hogy akkoriban a professzor a világegyetemet pásztázta, hogy új tagokat találjon csapatába. A klasszikus csata Farkas és Hulk között – amely egyúttal Farkas első képregény debütálása is volt – egy csapda, amibe Xavier belesétált és az X-Menek közé toborozta Farkast. Abban a pillanatban, hogy kettesben maradtak Farkas azonnal megpróbálta megölni Xaviert.

A H Ügyosztály azonban alábecsülte X Professzor képességeit. Xavier pszichés tudásával megállította Logant, és Moira MacTaggert segítségével bezárták a vad mutánst, amíg kiötlötték, mihez is kezdjenek vele. Xavier rájött, hogy Farkas csak azt tette, amire beprogramozták, és úgy döntött, hogy törli a programot, ezzel azonban megsemmisítette Logan összes emlékét. Xavier a következő évtizedeket azzal töltötte, legalábbis világegyetemen kívül és belül ezt állította, hogy igyekezett Farkas memóriáját helyretenni. Valójában nem biztos, hogy a professzor túl keményen dolgozott volna ez ügyben, ugyanis félt a visszaállítás következményeitől. Ironikus módon azonban, mikor Farkasnak sikerült visszaszereznie emlékeit, a House of M számban történtek hatására, Logan úgy döntött, hogy hálás a professzornak. Végül is Xavier egy vadállatot változtatott szuperhőssé – az X-Menek, és a képregényekben, a Bosszúállók tagjává.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események