Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: Az X-Menek egyik tagja lehet, hogy nem is mutáns
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: Az X-Menek egyik tagja lehet, hogy nem is mutáns

Most kiderülhet, hogy az X-Men képregényekből ismert Kitty Pride, nem biztos, hogy mutáns.

752
X-Men

Most kiderülhet, hogy az X-Men képregényekből ismert Kitty Pride, nem biztos, hogy mutáns.

Marvel rajongók készüljetek a hírre, Kitty Pride, a legismertebb X-Men tag (és néha vezető) lehetséges, hogy nem mutáns. Az X-Men képregények újraindításával rengeteg titok és megannyi megválaszolatlan kérdés merül fel, így például: Miért nem veszi le Xavier a Cerebro sisakját? Miért tér vissza Jean Gray a Marvel Girl jelmezéhez? És hogy mi történhetett az első sorozat vége és Krakoa mutáns nemzetének megalakulása közötti hat hónapban?

A Maraduers#1 számának megérkezése egy újabb rejtélyt ad az amúgy sem rövid kérdéslistánkhoz: Mi a helyzet Kitty Pride-al? Krakoa mutáns nemzetéhez az átjárás korlátozott, kapui kizárólag csak a mutánsok előtt nyílnak meg. Valamilyen bizarr okból kifolyólag Kitty Pride nem tud bejutni Krakoaba, ami nyilvánvalóan csak egy dologra utalhat. A mutánsok egy falon keresztül sétálnak át szeretett hazájukba, Kittynek azonban áthatolhatatlannak tűnik a krakoai portál, még az orrát is eltöri, mikor megpróbál átlépni rajta. Az olvasók joggal gondolhatják, hogy ez a probléma csak a szokásos forgatókönyv része, magyarázatként szolgálva arra, hogy miért is hívják a Marauderek Katet a világok közötti utazás kalózkapitányának. Azt viszont biztosra vehetjük, hogy ez a fejlemény okkal került a történetbe.

A tavaly megjelent Hunt for Wolverine Adamantium Agenda számban egy igazán fontos nyomra bukkanhatunk, amely magyarázatot adhat Kitty kapu átlépési gondjaira. A Tom Taylor által írt történetben a Bosszúállók Mr. Sinister klóntechnológiájának ügyében nyomoznak, és felfedezik, hogy Sinister a Föld összes mutánsának DNS-ét katalogizálta (mint kiderül, a halott mutánsok klónozásának okából). Ugyan Tony Stark törölte az adatbázist, de nem tudta megállni (akkor nem is lenne Tony Stark) hogy vessen rá azért egy pillantást. Megdöbbenve jött rá, hogy az egyik X-Men egyáltalán nem mutáns. Stark arra a következtetésre jutott, hogy valószínűleg ezt az X-Ment genetikai manipulációval tették mutánssá, ami azt jelenti, hogy a mutánsok között egy alvó kém járhat. Felmerül tehát a kérdés: Kitty Pride esetleg egy kettős ügynök? Az un. alvó mutáns cselekmény szálat már évekkel ezelőtt elhintették az alkotók, de aztán fokozatosan leépültek az ezzel kapcsolatos törekvések, miszerint az X-Meneket úgysem érdeklik ez efféle dolgok. Őszintén szólva az X-Menek az Omega szintű mutáns fenyegetésektől az új gyógymódok felfedezéséig szinte mindenben érdekeltek, úgyhogy más szemszögből inkább túlságosan is elfoglaltak.

Most azonban egy elég kényelmetlen szituáció áll fenn, hisz csakis egy X-Men nem képes használni a krakoai átjárót. Arra, hogy Krakoa miért nem érzékeli Kittyt pedig az egyetlen logikus magyarázat, hogy a lány nem mutáns. Ha az elmélet igaz, akkor valaki szándékosan genetikai módosításokat hajtott végre Kittyn, azért, hogy a lány Xavier érdeklődési körébe kerüljön. Annyi bizonyos, hogy Kitty Pride nem tudhatott arról, hogy nem mutáns, és hogy az igazság nemcsak Őt, hanem az X-Meneket is alaposan felzaklatja majd. Ráadásul Hickman X-Menjei egyre inkább hisznek a mutánsok felsőbbrendűségében, ahogyan arra a House of X száma, Scarlet Boszorkány karakterén keresztül, folyamatosan utalgat is. Scarlet, akit “the Pretender”– ként emlegetnek, különleges képességeiről szóló tévhitek ugyanis szintén eléggé megosztották a mutáns fajt. Az X-Menek eme új verziója kétségtelen, hogy kitagadja Kittyt, amennyiben kiderül, hogy nem mutáns.

Az sem kétséges, hogy az X-Men fanokat is hideg zuhanyként fogja érni az igazság, ugyanis az 1980-ban, Chris Clearmont és John Byrne által megalkotott Kitty Pride, az egyik legközkedveltebb X-Men szereplő a rajongók körében. Az olvasók szó szerint együtt nőttek fel a karakterrel. Joss Whedon Astonishing X-Men sorozatában pedig Kitty Pride egyenesen megmenti az egész világot. A gondolat, hogy Kitty nem mutáns egy egész rajongótábort sokként fogja érni, de sajnos szembe kell nézni a ténnyel, hogy a legegyszerűbb magyarázat arra, hogy a lány nem tud átjutni Krakoa kapuján, csak ez lehet.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Mit kell tudni Optimus Primalról, a Transformers: A fenevadak kora nagy gorillájáról?

Mit kell tudni erről a hatalmas gorilláról, akit a Transformers: A fenevadak...

Sorozatok

Ismerjük meg a Mandalore teljes történelmét A mandalóri 3. évad bemutatója előtt

A mandalóri 3. évad bemutatója előtt hosszasan bemutatjuk, kik azok a mandalóriak....

Filmek

James McAvoy a korábbi X-Men-filmekről beszélt és arról, hogy visszatérne-e mint Charles Xavier az MCU-ban

A fiatal X Professzor, James McAvoy közvetlen, de kissé rejtélyes választ ad...