Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel megerősítette, hogy Xavier professzor [SPOILER] áldozata lett
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel megerősítette, hogy Xavier professzor [SPOILER] áldozata lett

Az újraindított Marvel X-Men képregényből most azt is megtudhatjuk, hogy Charles Xavier nem egyszerű véletlen folytán adta fel az álmait, mert egy másik karakter áldozata lett.

722
X Professzor

Az újraindított Marvel X-Men képregényből most azt is megtudhatjuk, hogy Charles Xavier nem egyszerű véletlen folytán adta fel az álmait, mert egy másik karakter áldozata lett.

Az X-Men és az egész mutánsvilág békésnek megismert vezetője olyan komoly személyiségváltozáson esik keresztül, egy a képregénybe visszatérő mutáns miatt, hogy rá se ismernek majd a rajongók. Johathan Hickman X Men reebootja magasra tette a lécet, hogy visszaterelgesse a mutáns szuperhősöket a Marvel képregények térképére.

Nézzük is a mutánsok életét teljesen felforgató történetet

Charles Xavier megalapít egy új mutáns nemzetet a Krakoat. A háttérben azonban gonosz erők munkálkodnak. Ezúttal nem új ellenség vagy fenyegetés van a láthatáron, hanem azzal a ténnyel kell szembenéznünk, hogy a Marvel mutánsok új nemzete maga mögött hagyja korábbi álmait és hitét. Xavier egyenlőségért folytatott küzdelemét szép lassan a magnetoi célok veszik át, persze egy kicsivel kevesebb erőszakkal. X Professzor hite elvesztését, a világnak szóló telepatikus üzenetében, Genosha tragédiájával magyarázza, ahol 16 millió mutánst gyilkoltak le pillanatok alatt. Azonban ez a magyarázat csak félig fedi a valóságot.

A Powers of X #6 mutatja meg az igazságot és leleplezi a valódi gonoszt. Xavier ugyanis Moira McTaggert befolyása alá kerül. A Marvel-filmek kedvelőinek ismerős lehet ez a név, de a filmben Moira teljesen más szerepet kap, még a nemzetisége is más, és hát igazából az X-Men-filmek idővonala sem egyértelmű.

Moira McTaggert

A képregény karakter Moira egy olyan titkos mutáns szereplő, akit újra elővettek az alkotók, hogy ezzel drasztikus változásokat okozzanak az X-Men történetben. Moira egyféle reinkarnációs erővel rendelkezik. Akárhányszor meghal, tudatalattija visszatér születése pillanatához és ezáltal mindent fel tud idézni előző életeiből. Moira megengedi Charlesnak, hogy belenézzen az elméjébe, és ezzel hatalmába keríti a professzort és próbálja meggyőzni őt arról, hogy eddigi álmai hamisak voltak. McTaggert hónapokig dolgozik Xavier átformálásán, hogy irányítása alá vonja. Az évek múlásával azonban Moira ráébred, hogy befolyása Xavierre nem úgy működik, ahogy azt igazából elképzelte. Naplójában a következőket jegyzi fel erről:

Most már nincs kétségem afelől, hogy meg tudom törni Charles Xaviert. Ha viszont megtöröm Őt, hogy válik majd azzá a férfivá, akire szükségem lesz az elkövetkező időkben?

Van még egy érdekesség az újraindult képregény kapcsán. A Marvel ugyanis megerősítette azt is, hogy az X-Men képregény történetek jelen valóságban zajlanak, amiből arra következtethetünk, hogy Moira, még az ismert X-Men események folyamán is, a háttérben, árnyékként dolgozik Xavier elméjén. Ez egyben azt is bizonyítja, hogy azokban az években Charles Xavier tényleg hitt az álmaiban, az emberekkel való együttműködésben és egyenlőségben. Jonathan Hickman meg is jegyzi, hogy Xavier kétszer is használja a Cerebrot, hogy visszaterelje a gondolatait, ama korábbi verziójába. Kérdés, hogy vajon ez egy kétségbeesett kísérlet lehetett-e Moira befolyásának megfékezésére?

Bármi legyen is az igazság, az sajnálatos tény marad, hogy az új X-Men képregényben X Professzor már nem az a karakter, akit a rajongók korábban megismertek. Moira teljesen kifordította és átformálta Xavier személyiségét, és Krakoat egy olyan központi hellyé alakítja, ahonnan a bolygó domináns mutáns faja nőhet majd fel, de ezúttal már nem az emberiség felé vezető úton haladva.

Az X-Meneket többé már nem Charles Xavier, hanem Moira McTaggert álmai vezérlik tovább.

 

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.