Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel és a DC írói egy crossoverrel szeretnének segíteni a képregényiparon
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel és a DC írói egy crossoverrel szeretnének segíteni a képregényiparon

Pár Marvel és DC képregényíró most egy a kiadók közötti eseményért kampányol, hogy ezzel is növelje a képregényeladásokat.

691
Justice League vs Avengers Comic DC Marvel Custom

Pár Marvel és DC képregényíró most egy a kiadók közötti eseményért kampányol, hogy ezzel is növelje a képregényeladásokat.

Mi is történt eddig? A múltban már volt példa az úgynevezett egymásba futásra a Marvel és DC kiadók között, mint pl.: Superman vs.The Amazing Spider-Man, DC vs.Marvel vagy JLA/Avengers. Szóval, miért ne történhetne meg ez most is? Biztosak lehetünk benne, hogy ha létezik olyan képregény esemény, ami igazán fellendíthetné a képregényeladást, az csakis az lenne, ha a Marvel és a DC újból összekötné erőit. Nagyon úgy néz ki, hogy a kiadók írói közül is páran így látják ezt. Mindemellett mire is kellene számítanunk, hogy nézne ki egy ilyen esemény? Egyszerű karakter vagy csapatpárosítást képzeljünk el? Bár szórakoztató időtöltés elmerengeni ezen, de úgy tűnik, hogy egy potenciális crossover esemény mögött sokkal több van, mint gondolnánk. Ráadásul feltételezhető, hogy a kiadók már korábban is számoltak ezzel az ötlettel. A filmes oldalon, a moziverzumok producerei, Kevin Feige és Geoff Johns részéről korábban sem volt elzárkózás ez ügyben, és a színészek között is jópáran örülnének az ötletnek, mint Jason Momoa (Aquaman), aki pár éve hangot is adott annak, mennyire élvezné ha Thorral (Chris Hemsworth) vagy a Hulkot alakító Mark Ruffalóval játszhatna.

81cebc47069752e9db2b932c98aec106

Gail Simone és Donny Cates írók, akik mindkét kiadónak dolgoznak, már korábban is jelezték a közösségi média felületén, hogy támogatásukat adnák egy lehetséges crossoverhez. Az érvelésük pedig nagyon is megalapozott. Simone megjegyzi, hogy pont közeledik a Marvel és DC keresztezésének 25. évfordulója, tehát az időzítés tökéletes lenne. Ezen kívül pedig nem csak amiatt van kifejezetten szükség a képregény eladások fellendítésére, hogy biztosan elérjék vagy akár túllépjék az átlag eladásokat, hanem mert a jelenlegi COVID 19 karantén okozta veszteségeket is talán ily módon kompenzálni tudnák. A Marvel /DC crossover ugyanis nem csak új olvasókat vonzana be, hanem régi olvasókat is visszahozhatna.

A kiadók közötti közös munka egyik lehetséges útjának alapjait a DC már korábban lerakta. A Doomsday Clock utolsó oldalain, a Geoff Johns alkotta DC/Watchmen eseményben, Doctor Manhattan látja Superman jövőjét és a még meg nem történt jövőbeli krízishelyzeteket, melyből egynél egy bizonyos Titkos Kríziseket (Secret Crises) említ. A rajongók bizonyára felismerik, hogy ez egy hibrid kifejezés. A Titok utal a Marvel Secret Wars or Secret Invasion eseményekre , míg a Krízisek egy sor DC eseményhez köthető, mint Crisis on Infinite Earths, Identity Crisis, vagy Infinite Crisis, csakhogy párat említsünk. Doctor Manhattan szerint a Titkos Krízisek egy új Marvel /DC crossover előfutára lehet, ami majd 2030-ban jöhet létre.

Crossover 4 Custom

Manhattan megoszt pár infót is arról, hogy mi minden történhet majd a Titkos Krízisek során. Superman örök harcba keveredik Thorral, a Mennydörgés Istenével. Ezen kívül egy Zöld Behemót, aki még DC Doomsday karakterénél is erősebb, feláldozza magát, hogy megvédje Supermant a betolakodóktól. Bizonyára mindenki sejti, hogy a Zöld Behemót utalás a marveli hősre, Bruce Bannerre, azaz Hihetetlen Hulkra.

Crossover 5 Custom

Egy lehetséges crossover puzzle darabkái tehát már megvannak. A rajongók izgatottak. A képregényeladás fellendülne. Minek akkor várni 10 évet a Titkos Krízisig? Semmi okát nem látni, hogy valamelyik kiadó ne kalandozna el az ötleten, ami kétségkívül kölcsönösen előnyös lehet nemcsak maguk, hanem a rajongók és az egész képregényipar számára. Nos, majd meglátjuk, hogy a Titkos Krízis esetleg csak egy menő belebegtetés, mégis igen szórakoztató végiggondolni, hogy is nézhetne ki egy vadiúj Marvel/DC crossover esemény.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Venom - Az utolsó menet
Előzetesek

A Venom – Az utolsó menet előzetese magyar szinkronnal is nagyon szórakoztató lett

Már magyar szinkronnal is elérhető a Venom - Az utolsó menet első...