Wide Screen
Image default
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel és a DC írói egy crossoverrel szeretnének segíteni a képregényiparon

Pár Marvel és DC képregényíró most egy a kiadók közötti eseményért kampányol, hogy ezzel is növelje a képregényeladásokat.

Pár Marvel és DC képregényíró most egy a kiadók közötti eseményért kampányol, hogy ezzel is növelje a képregényeladásokat.

Mi is történt eddig? A múltban már volt példa az úgynevezett egymásba futásra a Marvel és DC kiadók között, mint pl.: Superman vs.The Amazing Spider-Man, DC vs.Marvel vagy JLA/Avengers. Szóval, miért ne történhetne meg ez most is? Biztosak lehetünk benne, hogy ha létezik olyan képregény esemény, ami igazán fellendíthetné a képregényeladást, az csakis az lenne, ha a Marvel és a DC újból összekötné erőit. Nagyon úgy néz ki, hogy a kiadók írói közül is páran így látják ezt. Mindemellett mire is kellene számítanunk, hogy nézne ki egy ilyen esemény? Egyszerű karakter vagy csapatpárosítást képzeljünk el? Bár szórakoztató időtöltés elmerengeni ezen, de úgy tűnik, hogy egy potenciális crossover esemény mögött sokkal több van, mint gondolnánk. Ráadásul feltételezhető, hogy a kiadók már korábban is számoltak ezzel az ötlettel. A filmes oldalon, a moziverzumok producerei, Kevin Feige és Geoff Johns részéről korábban sem volt elzárkózás ez ügyben, és a színészek között is jópáran örülnének az ötletnek, mint Jason Momoa (Aquaman), aki pár éve hangot is adott annak, mennyire élvezné ha Thorral (Chris Hemsworth) vagy a Hulkot alakító Mark Ruffalóval játszhatna.

Gail Simone és Donny Cates írók, akik mindkét kiadónak dolgoznak, már korábban is jelezték a közösségi média felületén, hogy támogatásukat adnák egy lehetséges crossoverhez. Az érvelésük pedig nagyon is megalapozott. Simone megjegyzi, hogy pont közeledik a Marvel és DC keresztezésének 25. évfordulója, tehát az időzítés tökéletes lenne. Ezen kívül pedig nem csak amiatt van kifejezetten szükség a képregény eladások fellendítésére, hogy biztosan elérjék vagy akár túllépjék az átlag eladásokat, hanem mert a jelenlegi COVID 19 karantén okozta veszteségeket is talán ily módon kompenzálni tudnák. A Marvel /DC crossover ugyanis nem csak új olvasókat vonzana be, hanem régi olvasókat is visszahozhatna.

A kiadók közötti közös munka egyik lehetséges útjának alapjait a DC már korábban lerakta. A Doomsday Clock utolsó oldalain, a Geoff Johns alkotta DC/Watchmen eseményben, Doctor Manhattan látja Superman jövőjét és a még meg nem történt jövőbeli krízishelyzeteket, melyből egynél egy bizonyos Titkos Kríziseket (Secret Crises) említ. A rajongók bizonyára felismerik, hogy ez egy hibrid kifejezés. A Titok utal a Marvel Secret Wars or Secret Invasion eseményekre , míg a Krízisek egy sor DC eseményhez köthető, mint Crisis on Infinite Earths, Identity Crisis, vagy Infinite Crisis, csakhogy párat említsünk. Doctor Manhattan szerint a Titkos Krízisek egy új Marvel /DC crossover előfutára lehet, ami majd 2030-ban jöhet létre.

Manhattan megoszt pár infót is arról, hogy mi minden történhet majd a Titkos Krízisek során. Superman örök harcba keveredik Thorral, a Mennydörgés Istenével. Ezen kívül egy Zöld Behemót, aki még DC Doomsday karakterénél is erősebb, feláldozza magát, hogy megvédje Supermant a betolakodóktól. Bizonyára mindenki sejti, hogy a Zöld Behemót utalás a marveli hősre, Bruce Bannerre, azaz Hihetetlen Hulkra.

Egy lehetséges crossover puzzle darabkái tehát már megvannak. A rajongók izgatottak. A képregényeladás fellendülne. Minek akkor várni 10 évet a Titkos Krízisig? Semmi okát nem látni, hogy valamelyik kiadó ne kalandozna el az ötleten, ami kétségkívül kölcsönösen előnyös lehet nemcsak maguk, hanem a rajongók és az egész képregényipar számára. Nos, majd meglátjuk, hogy a Titkos Krízis esetleg csak egy menő belebegtetés, mégis igen szórakoztató végiggondolni, hogy is nézhetne ki egy vadiúj Marvel/DC crossover esemény.

Még több a témában...

Giancarlo Esposito véleménye szerint karrierje következő lépcsőfoka egy Marvel Studios felkérés lehet

Kévés Bence Mihály

KÖNYVAJÁNLÓ: A Szukits kiadónak köszönhetően a Nagy Marvel regénysorozat már előrendelhető

Kiss Zita

Terence Winter vezetésével spin-off sorozatot készíti az HBO Max, ami a The Batman univerzumában játszódik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat