Főoldal Játékok Erre számíthatunk idén az okostelefon piacon
Játékok

Erre számíthatunk idén az okostelefon piacon

Különösen tündökölnek majd az okostelefon gyártók, így 2018-ban számtalan, minden korábbinál jobb telefont ismerhetünk majd meg.

740

Különösen tündökölnek majd az okostelefon gyártók, így 2018-ban számtalan, minden korábbinál jobb telefont ismerhetünk majd meg.

Néha igen megdöbbentő belegondolni, hogy már 2018-at írunk. Még szerencse, hogy ez az év is igazán izgalmasnak ígérkezik, legalábbis ami a tech-ipart illeti. Most megmutatjuk, hogy mi lesz az 5 trend, amely vagy elindul, vagy szárnyra kap az idei évben:

1. Eljöhet az összehajtható képernyők kora

Igen valószínű, hogy idén végre ténylegesen megjelenik az első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefon. Ugyan már korábban is voltak olyan termékek, amelyek két kijelzőt tartalmaztak és össze lehetett csukni őket (gondoljunk csak a ZTE Axon M okostelefonra vagy a Sony Tablet P táblagépekre), olyan még nem volt, hogy egyetlen panellel oldották volna meg ezt a feladatot. Márpedig, ha hihetünk a Samsungnak, idén ez is bekövetkezik, hiszen a dél-koreai gyártó várhatóan piacra dobja a ténylegesen összecsukható képernyővel rendelkező okostelefonját.

2.  Háttérbe vonulhatnak az ujjlenyomat-olvasók

Az ugyan nem valószínű, hogy mindenki követné az Apple útját és arcfelismerő technológiára cserélné az ujjlenyomat-olvasót. 2018-ban azonban így is kisebb forradalom jöhet az ujjlenyomat-olvasók területén, mivel szinte biztosan piacra kerül olyan telefon, amelyben már a kijelző alatt találjuk ezt a fontos érzékelőt. A Synaptics, amely már hosszú ideje fejleszti az ujjlenyomat-olvasóit, már bejelentette, hogy idén elérhető lesz a technológia, elsőként pedig várhatóan a kínai Vivo egyik új típusában találkozhatunk vele. Aztán pedig nyilvánvalóan sok más telefonban is.

3. Eláraszt minket a kiterjesztett valóság

Az elmúlt évek egyik nagy slágere a virtuális valóság (VR) volt, az idei évé pedig a kiterjesztett valóság (AR) lehet. Ennek a területnek az egyik nagy szereplője az Apple, így várhatóan az iOS alapú eszközöket elárasztják majd a különféle, kiterjesztett valóságra épülő alkalmazások. Ezáltal nemcsak megnézhetjük, a kiszemelt autó befér-e a garázsunkba, de akár az eget is kémlelhetjük vagy épp elkalandozhatunk a nappalink közepén megjelenő dzsungelben is.

4. A két hátsó kamera már nem is elég

Bizony, idén várhatóan újabb mérföldkövet lépünk át: a Huawei várhatóan az MWC-n leplezi majd le a P20-at, az első okostelefont, amelyben 3(!) hátoldali kamerát találunk. Míg ugyanis a Huawei P10-es hátoldalán egy színes és egy monokróm szenzort találunk, addig a P20 esetén már egy zoom-lencse is helyet kap majd, amit értelemszerűen a nagyítások során használhatunk. Bár elsőként a Huawei dob majd piacra ilyen mobilt, a konkurensek szinte biztosan nem hagyják majd válasz nélkül a lépést, így 2018-ban várhatóan több új, három hátsó kamerával érkező okostelefon is piacra kerül majd.

5. Még intelligensebb telefonok

Ha már szóba került a Huawei, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a vállalat sok energiát fektet az új, P20-as család processzorába. A vállalat célja, hogy a telefonját minden eddiginél komolyabb mesterséges intelligenciával ruházza fel. Ezt tette az Apple is, az iPhone 8-ban és X-ben is megtalálható A11 Bionic processzora egy Neural Engine nevű egységet is tartalmaz, amely kifejezetten a mesterséges intelligenciához kötődő feladatokat látja el. Így, hogy egy egyszerű példát említsünk, a telefon például gyorsabban felismeri, hogy hány ember van előtte, tehát egy csoportképnél a korábbiaknál lényegesen gyorsabban tud fókuszálni az egyes személyek arcára.

Látogass el webshopunkra, ahol most kiemelt kedvezményekkel vásárolhattok Samsung, Huawei és LG androidos okostelefonokat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walt Disney
Filmek

A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t

Korábban pletykának tűnt, de egyre nagyobb a realitása, hogy a Disney az...

Játékok

Durvul a helyzet az Epic Games és az Apple között

Az Apple csírájában akarja elfojtani az ellenállást.

Disney Apple
Filmek

Zuhan a tőzsde, ami ajtót nyitott az Apple előtt, hogy felvásárolja a Disney-t

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem...