Főoldal Filmek Eredetileg az egész Multiverzum ötlet egy titok lett volna a Pókember: Nincs hazaút bemutatójáig
Filmek

Eredetileg az egész Multiverzum ötlet egy titok lett volna a Pókember: Nincs hazaút bemutatójáig

Meglepetésnek szánták, hogy visszatérnek a korábbi karakterek az új filmben.

503
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Tom Holland egy nemrég adott interjúban elmesélte, hogy a Pókember: Nincs hazaút című filmet eredetileg úgy tervezte a Sony Pictures bemutatni, hogy egy kisebb meglepetést okoz rajongóknak, és titokban szerették volna tartani a Multiverzum körüli híreket. De erről hamar le kellett mondani, mert gyakorlatilag már a kezdetek óta tudni lehet, hogy mire készülnek a folytatásban.

A Yahoo! Movies UK-nak adott interjújában a Pókember: Nincs hazaút sztárja elárulta, hogy a Multiverzumot eredetileg szerették volna eltusolni a film marketingje során, és csak a filmből derült volna ki, mit alkottak.

Az eredeti terv az volt, hogy a film annak tűnjön, mintha polgárháború lenne [Pókember] és Doctor Strange között. Mindent titokban akartak tartani. [De] ez lehetetlen.

Pókember: Nincs hazaút

Ez lényegében azt jelentette volna, hogy a trilógia harmadik felvonása legutóbbi előzeteseit nem is láthattuk volna ilyen formában, hiszen ezekben Doctor Octopus, Elektró és a Zöld Manó is feltűnik, szóval ki kellett volna őket hagyni, s a hangsúlyt úgy Pókemberre és Strange-re helyezni, hogy fogalmunk se legyen a Multiverzumról. Kész agyrém lett volna a marketing, s valószínűleg ma nem arról beszélnénk, hogy mekkora hype övezi a premiert világszerte.

Pókember: Nincs hazaút

Tekintettel arra, hogy azok a trailerek hatalmas felhajtást okoztak volna a stúdiónak, nem lehet mást mondani, minthogy jól döntöttek a készítők, amikor nem hallgatták el ezeket. Emlékezzünk csak a Venom első előzetesére, amiből kifelejtették a címszereplőt, s mekkora felháborodást váltott ki. A Sony Pictures és a Marvel Studios jól döntött ebben a helyzetben, ezzel más is egyet tud érteni: “Jó, hogy az emberek láthatják” – tette hozzá Holland barátnője és társszínésze, Zendaya.

Eléggé belefáradtunk abba, hogy állandóan hazudunk és becsapjuk az embereket. Úgy érzem, most már a lelkiismeret nyomaszt. Kemény dolog.

Tom Holland

Holland híresen sok Marvel-titkot elárult pályafutása során, így nem csoda, hogy a Pókember főszereplője kezdi érezni a nyomást. De úgy tűnik, ez nem gátolja abban, hogy a Pókember: Nincs hazaút után is folytassa pályafutását a barátságos és közkedvelt Pókember szerepében, hiszen a hírek szerint érkezni fog a következő trilógia.

A Multiverzum bemutatása a lehetőségek egész tárházának az eljövetelét jelenti a Marvel Moziverzum számára, és megnyitja az utat az új gonosztevők és hősök előtt, akik így átkerüljenek az MCU fő idővonalára.

A multiverzum miatt most már szó szerint végtelen számú lehetőség áll rendelkezésre, hogy mi lehet vagy mivé válhat ez a film. Szerintem mindenkinek elvárások nélkül kell belevágnia, és csak jól kell szórakoznia.

Zendaya

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet. Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, melyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.”

A Pókember: Nincs hazaút 2021. december 17-én kerül bemutatásra a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események