Disney

Elképesztő eredményt ért el a Disney, megdöntötte saját rekordját

Egy kis adatpornó Hollywoodból a dollárjelek árnyékában, de lássuk is, hogy miről van szó, és hogy miért fog nagy bónuszt kapni a borítók sztárja Bob Iger.

Egy kis adatpornó Hollywoodból a dollárjelek árnyékában, de lássuk is, hogy miről van szó, és hogy miért fog nagy bónuszt kapni a borítók sztárja Bob Iger.

A Jégvarázs 2 világszinten 919,7 millió dolláros összbevételnél jár, amivel nem kisebb mérföldkőhöz segítette hozzá a Disneyt, mint a 10 milliárd dolláros bevételhez világszinten. Ha most ránézünk a számokra, az látszik, hogy 3,32 milliárd dollár az USA-ból érkezett a maradék 6,71 milliárdot pedig világszinten tették hozzá a nézők. Ugyanez még csak 9,97 vagyis 30 millió hiányzik az üdvösséghez, de aggodalomra nincs ok, ezt az összeget még a Jégvarázs 2 hozzá fogja tenni az eddigiekhez. És akkor az új Star Wars filmről még nem is beszéltünk.

Ami még csavar a történetben, hogy ebben az összegben nincs benne az időközben felvásárolt 20th Century Fox égisze alatt elkészült filmek bevétele. Ha ezt is hozzátesszük, akkor nem kevesebb mint 11,94 milliárd dolláros bevételről beszélhetünk világszinten. Ez azért több mint félelmetes.

A Bosszúállók: Végjáték nem csak az év, de minden idők legsikeresebb filmje lett

És hogyan is tevődik össze ez a szép szám? Lássuk. A legnagyobb bevételt a Bosszúállók: Végjáték hozta (2,79 milliárd), őt pedig sorrendben követte Az oroszlánkirály (1,56 milliárd), Marvel Kapitány (1,13 milliárd), Toy Story 4 (1,07 milliárd) és az Aladdin (1,05 milliárd). Kétség ne férjen hozzá, a Jégvarázs 2 is be fog lépni a milliárdosok klubjába.

Augusztusban a Disney lett az első olyan stúdió, aki öt olyan filmet mutatott be egy naptári évben, amelyek átlépték az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Ehhez jön a korábban már említett Jégvarázs 2 és a Star Wars: Skywalker kora, amit ugyan még nem mutattak be, de az lenne a csoda, ha nem lenne szintén 1 milliárd felett.

Ami még félelmetes, hogy az USA-ban 2019-ben bemutatott filmek bevételi Top 10-es listáján 6 Disney film szerepel. A piaci részesedésük 32%, második helyen a Warner áll 15,2%-kal. Összehasonlításképpen a Disney részesdése 2011-ben még csak 12% volt.

A „mikiegeres” cég belenyúlt abba a bizonyosba a képregényfilmekkel és korábbi rajzfilmjeinek élőszereplős feldolgozásával. Kíváncsian várjuk meddig tart ki a lendület. A Phase 4 biztos választ fog adni erre képregényfilmes szempontból.

Total
1
Shares
Previous Article

Visszatér a Bayonetta és a Vanquish

Next Article

Áprilisban jön a Resident Evil 3 Remake

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!