Főoldal Filmek Elhalasztották a Bosszúállók: Titkos háború, a Deadpool 3. és a Fantasztikus Négyes bemutatóit
FilmekBREAKING

Elhalasztották a Bosszúállók: Titkos háború, a Deadpool 3. és a Fantasztikus Négyes bemutatóit

A Penge körül kialakult helyzet miatt több film bemutatóját is elhalasztották.

330
Marvel Studios Titkos háború Kang-dinasztia
Forrás: SDCC

Késő este Disney megerősítette, hogy a Marvel Moziverzum már korábban bejelentett projektjei közül többet is kénytelenek voltak hátrasorolni a naptárban, miután a Penge veszélybe került, s le kellett állítani a munkálatokat a rendező távozása után. Bár a világjárvány legnehezebb időszakán túlvagyunk, még mindig lehetnek olyan problémák, amik veszélybe sodorják egy film premierjét. Így történt most is, és több filmet is jóval később láthatunk majd a mozikban.

Kezdjük is rögtön azzal a filmmel, ami miatt borult a teljes menetrend. A Penge nemrég elvesztette Bassam Tariq rendezőt, és a Marvel Studios a teljes előkészületet leállította, a filmet pedig 2023. november 3-ról 2024. június 9-re csúsztatta. Ez várható volt, miután a direktor távozása után kiderült, hogy a forgatókönyvvel sincs minden rendben, gyakorlatilag teljesen át kell dolgozni. Kezd kínos lenni a szituáció, mivel a filmet még 2019-ben bejelentették, s három évvel később még sehol nem tartanak.

Egy másik szomorú hír, hogy a Deadpool 3. eközben 2024. szeptember 6-áról 2024. november 8-ára került. Ez csak két hónap, szóval nem olyan rossz, mint az itt felsorolt többi film. De érhető lehet a rajongók elégedetlensége, akik évek óta várják már a Marvel nagyszájú szuperhősének harmadik részét, most pedig további két hónappal eltolták a nemrég bejelentett premiert is. A folytatásról mindössze annyit tudunk, hogy Ryan Reynolds oldalán visszatér Hugh Jackman, mint Rozsomák.

Az egyik másik nagy érvágás, hogy a Fantasztikus Négyes a 2024. november 8-ei bemutatója 2025. február 14-ére tolódott. A WandaVízió rendezője, Matt Shakman nemrég szállt be a projektbe, de úgy tűnik, egy kis plusz időre van szükség ahhoz, hogy a Marvel első családja bemutatkozzék a Marvel Moziverzumban.

Végül a legszomorúbb hír talán csak az, hogy 2025-ben mégsem válthatunk jegyet két Bosszúállók-filmre, mivel a Bosszúállók: Titkos háború 2025. november 7-éről 2026. május 1-jére kerül a Disney naptárában. A döntés valahol logikus, mert ha visszatekintünk a korábbi részekre, akkor a franchise nagy sikereket ért el a májusi időszakban, de egyelőre nem tiszta, miért kellett ennyivel eltolni a filmet.

Az MCU 6. fázist is meghosszabbították durván hat hónappal, és már arról is elkezdtek pletykálni, hogy a kitolt időszakban bizony érkezni fog egy új Pókember-film is Tom Holland főszereplésével.

Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események