Főoldal Sorozatok Egy rajongói teóriára reagálva Giancarlo Esposito elmondta, hogy Gideon moff még visszatérhet A mandalóri folytatásában
Sorozatok

Egy rajongói teóriára reagálva Giancarlo Esposito elmondta, hogy Gideon moff még visszatérhet A mandalóri folytatásában

Szerintetek látjuk még Gideon moffot a messzi-messzi galaxisban?

295
A mandalóri
Forrás: Star Wars

A rajongók elméletei szerint A mandalóri 3. évadának fináléjában meghalt Moff Gideon valójában egy klón volt, és bár úgy tűnt, hogy odaveszett az égő romok alatt, mégis láthatjuk még Giancarlo Esposito karakterét a jövőben. A témában eddig nem hallhattuk az érintett felet, most azonban megszólalt.

A 3. évad fináléjában megtudtuk, hogy Moff Gideon klónozási kísérletei során valójában saját magáról készített másolatokat, és erre kellettek a Grogutól vett vérminták. Az így létrehozott katonák erősebbek voltak a mofftól, hiszen megörökölték az Erő-érzékenységet, sőt, még Beskar páncéllal is felruházták őket. Gyakorlatilag egy megállíthatatlan hadsereget alkottak.

Din Djarin rájött, mire készül Gideon, és megölte ezeket a klónokat, és egy heves párharc alakult ki a mandalóri és a moff között, amiben Grogu és Bo-Katan Kryze, a fejvadász a segítségére sietett. Gideon az égő romok között odaveszett, és látszólag újra találkozott a teremtőjével a gonosz. Ám akadnak olyanok, akik más véleményen vannak. Egyesek szerint az csak egy klón volt, és mindezt arra fogják, hogy a fináléban látott Gideon arcszőrzete nem hasonlított a korábban látott karakterére.

A The Wrap interjúvolta meg a színészt, amiben Giancarlo Espositót arról kérdezték, hogy lát-e esélyt még a visszatérésre, utalva itt azokra a rajongói teóriákra, hogy klónokat láttunk, és az igazi moff nem halt meg.

Semmit sem tudok a 4. évadról. [Jon Favreau] még nem fedte fel lapjait előttem. Sok rajongó azt kérdezi: “Te voltál a klón, ugye?”. Lehetséges. Bízom benne, hogy Jon tudja, mit csinál. Szívesen visszatérnék a halálból.

Az lenne a kedvencem az összes közül. Rengeteg lehetőség van, és én nyitott vagyok rá, bármit is terveznek.

Giancarlo Esposito

Ha nem is ezt látjuk majd, hogy a moff “feltámad”, de valószínűleg Gideon kísérletei nagyban szerepet játszanak Snoke legfőbb vezér létrehozásában, és a távolabbi jövőben Palpatine nagy visszatérésében. A sorozat többször is utalt erre, szóval minden ott van a Lucasfilm kezében, hogy megválaszoljanak minden kérdést, amelyekre nem kaptunk választ a folytatástrilógiából.

The Mandalorian
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.