Főoldal Filmek Egy felmérésből kiderült, melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb sorozatot
Filmek

Egy felmérésből kiderült, melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb sorozatot

Egy felmérésből kiderül, hogy tényleg a Netflix törli a legtöbb sorozatot?

494
streaming services

Egy új tanulmányból kiderül, hogy melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb műsort a kínálatból. Sokan rávágnák elsőre, hogy a Netflix, de bármennyire is meglepő, nem ez a helyes válasz. Az egyszerű DVD-kölcsönzőből lett streamingszolgáltató 2007-ben kezdte meg működését, majd a későbbi években a Netflix új kihívókra talált a piacon.

A 2010-es évektől más platformok is megjelentek, és kemény versenyt teremtettek egymás között. Amikor a Netflix igazi sikersorozatokat teremtett, mint például a Kártyavár, a a Narancs az új fekete és a Grace és Frankie, a Prime Video és a Hulu gyorsan a Netflix nyomdokaiba lépett, s ők is megpróbáltak eredeti sorozatokat gyártani. De amilyen gyorsan születtek ezek az eredeti új műsorok, olyan gyorsan törölték is azokat a szolgáltatók. Arra is láttunk példát, hogy egy-egy sorozat elkaszálása után véglegesen eltávolították a katalógusból az adott művet.

A Variety részletes beszámolójából kiderült, melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb sorozatot. Egy friss tanulmány szerint ez a megtiszteltetés a Warner Bros. és az HBO közös tulajdonában lévő Max streaming platformot illeti. A Max állítólag a műsorok 26,9%-át törölte, ami viszonylag magasabb, mint a versenytársaknál mért 12,2%-os törlési arány.

https://twitter.com/discussingfilm/status/1702349536906096680?s=61&t=ROt1mNPLLdBzrVZsl8_29w

Bár a lista élén a Max áll, a sorozatok törlésével kapcsolatban jellemzően a legrosszabb hírnevet a Netflix érdemelte ki az évek során. Ez a rossz hívnév valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a Netflix már azelőtt eredeti streaming tartalmakat gyártott, hogy más nagy platformok, például a Disney+ egyáltalán léteztek volna, így nagyobb múlttal bír, több sorozatot gyártottak és töröltek, mint bármelyik más szolgáltató.

A valóság az, hogy a Netflix 10,2%-kal az ötödik helyen áll a felmérésben, hogy a szolgáltatók milyen arányban törlik a sorozatait. A második és negyedik helyen a Disney+ (21,1%), a Paramount Plus (16,9%) és a Hulu (15,2%) végzett. A legalacsonyabb törlési arányt az Apple TV+ produkálta, 4,9%-kal a lista legjobb helyén foglal helyet.

HBO Mac
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...