Close


Közelgő események

Filmek

Csalódáskeltő lesz Flash: A Villám rajtja a kasszáknál, hogy lesz ebből százmillió dolláros nyitóhétvége?

Hiába a nagy hype, hiába jók a reakciók, gyengébb kezdést vehet a Flash: A Villám.

Csalódáskeltő lesz Flash: A Villám rajtja a kasszáknál, hogy lesz ebből százmillió dolláros nyitóhétvége?
  • PublishedMay 26, 2023

Most, hogy az Egyesült Államokban és több országban is jegyet válthatunk a három hét múlva érkező Flash: A Villám című filmre, ideje megbecsülni, hogy hány milliós hétvégével robbanthat be a DC Studios következő filmje a mozikasszáknál. Korábban még bőven 100 millió dollár fölött számoltak, most viszont 70M dolláros bevétellel számolnak az észak-amerikai kasszáknál.

Nem sokkal azután, hogy megnyitották a jegyvásárlás, még 115-140 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a DC Comics régóta halogatott filmjének. Bár ez inkább csak egy korai becslés volt, mint tényleges adat, úgy tűnik, hogy a Warner Bros. agresszív marketingkampánya “a valaha készült legjobb szuperhősfilm” cím alatt kifizetődő lesz.

Nos, ma a korai jegyeladások és a népszerűségi mutatót figyelembe véve az elemzők sokkal gyengébb kezdésre számítanak, és valószínűbb, hogy 70 millió dollárral robban be június közepén a tengerentúlon. A következő hetekben még fokozhatják az érdeklődést, és valószínűleg a Warner Bros. ennek érdekében mindent bevet, mert sok múlik majd ezen a filmen.

Összehasonlításban egy korábbi filmmel, amivel kapcsolatban óriási volt a hype és a körítés, a Black Adam mindössze 65 millió dolláros bevételével nyitott a kasszáknál. Azt a filmet próbálták sikerként megélni (de bukás lett belőle), és akárcsak Dwayne Johnson szenvedélyprojektje, a Flash: A Villám is hatalmas költségvetéssel büszkélkedhet. Úgy gondolják, valahol 220+ millió dollár körül tehető a gyártási költség, és ebben nem biztos, hogy benne van a több körös újraforgatás.

Az igazsághoz tartozik, hogy a 2018-as Aquaman 67 millió dollárral nyitott, és végül több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott, de az még a COVID előtt és az ünnepi időszakban mutatták be, nem pedig a nyár közepén. Még rosszabb helyzetben van Flash, hiszen a bemutatót követő héten érkezik a Lucasfilm várva várt Indiana Jones és a sors tárcsája filmje.

Sokan úgy állnak hozzá, hogy mit sem érnek ezek a becslések, de azért az utóbbi időben többnyire bejöttek az elemzők számításai, és sokat mondani, hogy előzetesen milyen számokat produkál egy film a videómegosztó és más közösségi platformon. A kérdés az, mi történt a kezdeti nagy lelkesedés után? A film az áprilisban kezdődött korai vetítések óta csak pozitív kritikákat kapott a közösségi médiában, és James Gunntól Tom Cruise-ig mindenki elismerően nyilatkozott róla.

A Flash: A Villám 2023. június 16-án érkezik a mozikba.

Flash - A Villám
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.