Főoldal Filmek Chris Pratt szinkronhangjával készül a Super Mario Bros. animációs film
Filmek

Chris Pratt szinkronhangjával készül a Super Mario Bros. animációs film

Egy egészestés rajzfilmet forgatnak a népszerű videojátékból.

568
Super Mario

Pénteken jelentették be, hogy Chris Pratt közreműködésével egy új Super Mario animációs filmen dolgozik az Illumination Entertainment filmstúdió. A neves stúdiónak az elmúlt években olyan alkotásokat köszönhettünk, mint a Gru és a Minyonok rajzfilmeket vagy A kis kedvencek titkos életét. Legközelebb pedig a valaha volt egyik legnépszerűbb videojátékából csinálni egészestés rajzfilmet.

A bejelentésre a Nintendo Direct során került sor pénteken, ahol a vállalat először rántotta le a leplet a konzolcsalád legrégebbi címéről, amin a Universal Pictures animációs filmekre szakosodott filmstúdiójával fognak feldolgozni. A szereposztással kapcsolatban megtudtuk, hogy Pratt mellett a film szinkronhangjai között szerepel még Anya Taylor-Joy mint Peach hercegnő, Charlie Day mint Luigi, Jack Black mint Bowser, Keegan-Michael Key mint Toad és Seth Rogen mint Donkey Kong. Ami pedig a további szereposztást illeti, Kevin Michael Richardson kölcsönzi Kamek szinkronhangját, Fred Armisen szólaltatja meg Cranky Kongot és végezetül Sebastian Maniscalco adja hangját Foreman Spike-nak.

A tervek szerint a filmet 2022. december 21-én fogják bemutatni a mozikban. A projektet még 2018-ban bejelentették, és mind Chris Meledandri, az Illumination vezérigazgatója, mind pedig a Super Mario alkotója, Shigeru Miyamoto producerként vesz részt a feldolgozásban.

1993-ban már adaptálták egyszer a Super Mariót élőszereplős film formájában, amiben a főszerepet Bob Hoskins játszotta, Luigi szerepében pedig John Leguizamo kapott szerepet. Bár a film akkoriban kritikai és kereskedelmi kudarcra volt ítélve, az azóta eltelt idő alatt kultikus rajongótáborra tett szert a film, s ma már úgy tekintenek rá, mint az egyedülálló adaptációra és a 90-es évek ereklyéjére. A rajongók által készített bővített kiadást júniusban osztották meg az interneten The Morton Jankel Cut néven.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Furiosa: Történet a Mad Maxből
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Furiosa: Történet a Mad Maxből

Egy hónap múlva mozikban a Furiosa: Történet a Mad Maxből.

Furiosa: Történet a Mad Maxből
Filmek

A Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik 15 perces jelenetét 78 napig forgatták

Mindent beleadtak a Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik akciójelenetének forgatásába.