Főoldal Filmek Cary Joji Fukunaga, az AZ eredeti rendező a Ragyogáshoz hasonlót akart csinálni, de a stúdió teljesen más véleményen volt
Filmek

Cary Joji Fukunaga, az AZ eredeti rendező a Ragyogáshoz hasonlót akart csinálni, de a stúdió teljesen más véleményen volt

Ennek ellenére a forgatókönyv bizonyos részeit meghagyták.

509
Pennywise AZ

Az AZ című filmet eredetileg a 007 Nincs idő meghalni című folytatást is jegyző Cary Joji Fukunaga rendezte volna, de végül Andy Muschietti-t érte a megtiszteltetés, hogy Stephen King nagysikerű regényét feldolgozza. Fukunaga arról beszélt, hogy az adaptációról alkotott elképzelése mennyiben különbözött a stúdióétól.

Az HBO nagysikerű a True Detective című sorozatán felbuzdulva Hollywood egyik legkeresettebb rendezője lett Cary Joji Fukunaga. Hamarosan meg is keresték, s tálcán kínálták neki az egyik legismertebb Stephen King filmes adaptációjának elkészítését. A Warner Bros. vezetői az AZ feldolgozásával megbízta a rendezőt, aki elkészítette a forgatókönyvet, de hetekkel a forgatás előtt kilépett a projektből.

shutterstock 9955411aw

A pletykák szerint a projektről alkotott elképzelése még az alap műnél is furcsábbra sikerült, de távozása ellenére az általa írt jónéhány gondolat belekerült Andy Muschietti rendezőtől bemutatott változatba. A The Hollywood Reporter készített interjút a rendezővel, és miközben Fukunaga az új Bond-filmről beszélt, kitért az AZ nehézségeire is, amiért otthagyta a projektet.

Négy vagy öt évig dolgoztam rajta a Warnersnél, aztán átkerült a New Line-hoz, pont mielőtt elkezdtük volna a forgatást. Azt hiszem, a New Line elképzelése arról, amit ők akartak és az én elképzelésem, amit én akartam, nagyon különböző volt.

Egy drámát akartam csinálni horrorelemekkel, inkább a Ragyogáshoz hasonlót. Azt hiszem, hogy ők inkább valami olyasmit akartak [tiszta horrort], mint az Annabelle [a Démonok között franchise spinoffja]. Lényegében ez volt a szétválás oka.

Cary Joji Fukunaga

A New Line stúdió végül két részben mutatta be a nagysikerű regényváltozatát, és bár a második rész kritikákban nem aratott akkora sikert, mint az első rész, anyagilag mégis hatalmas nyereség volt a stúdió számára. A szakítás ellenére Fukunaga nem keserű szájízzel távozott, továbbra is jó kapcsolatot ápol Dan Lin és Roy Lee producerekkel.

Egyfelől kár érte, hogy Fukunaga verzióját nem látott napvilágot az AZ-ról, de talán annyira nem kell siratni, mivel elég bizarr híreket olvashattunk a James Bond forgatásáról. A pletykák szerint Fukunaga nem mindig érkezett időben a forgatásra, mert nagy rabja lett a Red Dead Redemption II videojátéknak, és hajnalokig tolta az ipart. A 007 Nincs idő meghalni lesz az első igazán nagy költségvetésű filmje a rendezőnek, és remélhetőleg méltó filmmel búcsúztatják Daniel Craiget a 007-es szerepétől. Az első kritikákról jövő hét elején olvashatunk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A mumus
Előzetesek

Új, hátborzongató előzetest kapott A mumus, a film, amit még Stephen King is ijesztőnek talált

Az idei év egyik legfélelmetesebb filmjének ígérkezik A mumus, ami alatt még...

A mumus
Előzetesek

A mumus előzetesére még Stephen King is azt mondta: nagyon ijesztő

Ezt sötétben kell megnézni! A mumus előzetesétől garantáltan becsináltok.

Tűzgyújtó
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek a Tűzgyújtó premier előtti vetítésére

Nézzétek meg Stephen King legújabb adaptációját premier előtt a mozikban.