Pennywise AZ

Cary Joji Fukunaga, az AZ eredeti rendező a Ragyogáshoz hasonlót akart csinálni, de a stúdió teljesen más véleményen volt

Ennek ellenére a forgatókönyv bizonyos részeit meghagyták.

Az AZ című filmet eredetileg a 007 Nincs idő meghalni című folytatást is jegyző Cary Joji Fukunaga rendezte volna, de végül Andy Muschietti-t érte a megtiszteltetés, hogy Stephen King nagysikerű regényét feldolgozza. Fukunaga arról beszélt, hogy az adaptációról alkotott elképzelése mennyiben különbözött a stúdióétól.

Az HBO nagysikerű a True Detective című sorozatán felbuzdulva Hollywood egyik legkeresettebb rendezője lett Cary Joji Fukunaga. Hamarosan meg is keresték, s tálcán kínálták neki az egyik legismertebb Stephen King filmes adaptációjának elkészítését. A Warner Bros. vezetői az AZ feldolgozásával megbízta a rendezőt, aki elkészítette a forgatókönyvet, de hetekkel a forgatás előtt kilépett a projektből.

A pletykák szerint a projektről alkotott elképzelése még az alap műnél is furcsábbra sikerült, de távozása ellenére az általa írt jónéhány gondolat belekerült Andy Muschietti rendezőtől bemutatott változatba. A The Hollywood Reporter készített interjút a rendezővel, és miközben Fukunaga az új Bond-filmről beszélt, kitért az AZ nehézségeire is, amiért otthagyta a projektet.

Négy vagy öt évig dolgoztam rajta a Warnersnél, aztán átkerült a New Line-hoz, pont mielőtt elkezdtük volna a forgatást. Azt hiszem, a New Line elképzelése arról, amit ők akartak és az én elképzelésem, amit én akartam, nagyon különböző volt.

Egy drámát akartam csinálni horrorelemekkel, inkább a Ragyogáshoz hasonlót. Azt hiszem, hogy ők inkább valami olyasmit akartak [tiszta horrort], mint az Annabelle [a Démonok között franchise spinoffja]. Lényegében ez volt a szétválás oka.Cary Joji Fukunaga

A New Line stúdió végül két részben mutatta be a nagysikerű regényváltozatát, és bár a második rész kritikákban nem aratott akkora sikert, mint az első rész, anyagilag mégis hatalmas nyereség volt a stúdió számára. A szakítás ellenére Fukunaga nem keserű szájízzel távozott, továbbra is jó kapcsolatot ápol Dan Lin és Roy Lee producerekkel.

Egyfelől kár érte, hogy Fukunaga verzióját nem látott napvilágot az AZ-ról, de talán annyira nem kell siratni, mivel elég bizarr híreket olvashattunk a James Bond forgatásáról. A pletykák szerint Fukunaga nem mindig érkezett időben a forgatásra, mert nagy rabja lett a Red Dead Redemption II videojátéknak, és hajnalokig tolta az ipart. A 007 Nincs idő meghalni lesz az első igazán nagy költségvetésű filmje a rendezőnek, és remélhetőleg méltó filmmel búcsúztatják Daniel Craiget a 007-es szerepétől. Az első kritikákról jövő hét elején olvashatunk.

Total
42
Shares
Previous Article
James Bond

A 007 Nincs idő meghalni rendezője kritizálta Sean Connery James Bond éráját, nőket erőszakolt a kém?

Next Article
Super Mario

Chris Pratt szinkronhangjával készül a Super Mario Bros. animációs film

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!