Főoldal Filmek Box Office: Tíz nappal az Avatar: A víz útja bemutatója után összejött már az egymilliárd dolláros bevétel?
Filmek

Box Office: Tíz nappal az Avatar: A víz útja bemutatója után összejött már az egymilliárd dolláros bevétel?

Megérkeztek a box office legújabb adatai, amiből kiderült, mennyit gyűjtött eddig az Avatar 2.

428
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron régóta várt folytatása eddig 253,7 millió dollárt zsebelt be az amerikai mozipénztáraknál, és további 600 millió dollárt nemzetközi mozikból. Nem tett jót az Avatar: A víz útja bemutatójának, hogy Kínában tombol a koronavírus-járvány, így a szigorítások miatt korlátozott számban tudják csak vetíteni a filmet, miközben Észak-Amerika több államában pedig a zord téli időjárás tombol.

Bár az időjárás és a járványok mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a na’vik dolgát, a következő hetekben várhatóan komoly bevételre tehet szert a 2009-es Avatar folytatása. Az év végére a 350 millió dolláros költségvetésű mozifilm szeretné elérni és átlépni az 1 milliárd dolláros határt. Ezt a célt csak két másik film, a Top Gun: Maverick és a Jurassic World Világuralom című filmnek sikerült elérnie 2022-ben. Most tíz nap után a Disney és a 20th Century nagy költségvetésű eposza, az Avatar: A víz útja 855 millió dolláros globális jegybevétellel az ötödik helyen áll az év legtöbb bevételt termelő filmek listáján.

Észak-Amerikán kívül az Avatar 2. része Kínában termelt legjobban, összesen eddig 100,5 millió dollárt forgalmaztak a világjárvánnyal sújtott országban, ezt követi Dél-Kora 53 millió dollárral, Franciaország 52,3 millió dollárral, India 37M és Németország 35,7M dollárral. Már a premier előtt sejteni lehetett, hogy a folytatás nehezen fog felérni az első rész bevételét, ami 2,97 milliárd dollárral a történelem legnagyobb bevételt termelő filmje világszerte. Az egyik oka, amiért a második rész elmaradhat az elődje sikerétől, hogy még mindig nem lábaltunk ki a világjárványból, és olyan fontos piacokon, mint Kína, újra felütötte fejét a vírus. Ráadásul a folytatást nem játsszák Oroszországban, ahol az eredeti film 116 millió dolláros bevétellel zárt 2009-ben.

A globális jegyeladások jelentős részét az IMAX adta, 97 millió dollárral, és ez a kanadai cég prémium vásznain jött össze. Az eredeti filmhez hasonlóan az IMAX és a 3D jegyek drágulása várhatóan az Avatar: A víz útja összbevételét is növelni fogja.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...