x
Filmek

Box Office: Tarolt a Doctor Strange az őrület multiverzumában a jegypénztáraknál

Senkit sem lepett meg, hogy Doctor Strange mágus tarolt a mozikban múlt héten.

Box Office: Tarolt a Doctor Strange az őrület multiverzumában a jegypénztáraknál
  • Publishedmájus 8, 2022

A Doktor Strange az őrület multiverzumában jobban nem is kezdhetett volna az amerikai jegypénztáraknál a mozikban, hiszen nemcsak az amerikai hétvégi jegybevételt nyerte meg 185 millió dolláros jegybevételével, hanem minden idők 11. legjobb tengerentúli nyitófilmje is lett Sam Raimi produkciója.

A Variety beszámolója szerint a Doctor Strange 2. részének sikerült felülmúlnia az MCU összes korábbi produkcióját a COVID utáni időszakban, egyedül csak a Pókember: Nincs hazaút című film kivétel 260 millió dolláros nyitóhétvégével, amely egyben minden idők második legnagyobb amerikai nyitása is volt. Ez azt jelenti, hogy a folytatás megelőzte a Fekete Özvegy 80 millió dolláros mozis és 60 millió dolláros Disney+ debütálását, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 75 millió dolláros bemutatkozását, valamint az Örökkévalók 71 millió dolláros kezdését. Emellett a 2022-es év legnagyobb nyitását sikerült összehoznia, letaszítva a Batman 134 millió dolláros első hétvégéjét.

Nemzetközi szinten további 265 millió dollárt kaszált a Doctor Strange az őrület multiverzumában, így a globális összbevétele meghaladja a 450 millió dollárt. Ha a film globálisan átlépi az 1 milliárd dolláros határt, akkor azt Kína, Oroszország és Ukrajna nélkül sikerült majd elérnie, mivel ott valószínűleg nem fogják bemutatni.

Az első Doctor Strange 2016-os nyitóhétvégéjén 85 millió dollárt hozott a Disneynek, a folytatás pedig csak pénteken 90 millió dolláros jegyeladással gyarapította ezt a számot. A Doctor Strange 232 millió dolláros amerikai és 677 millió dolláros globális bevétellel zárta a mozikban.

A második rész gyártási költsége nagyjábl 200 millió dollárra tehető, és nem sajnálták a pénzt a ma elérhető legjobb technikákra sem. A film teljes jegybevételének 36%-a – csak az IMAX-ből származó 33 millió dollárral – ezekből a prémium formátumokból származott.

Két hét után a kasszasikerlista élén, A rosszfiúk ezúttal a második helyen végzett 9,7 millió dollárral. A Sonic, a sündisznó 2. a harmadik helyre állhatott fel 6,2 millió dollárral, a Legendás állatok: Dumbledore titkai a negyedik helyen végzett 3,8 millió dollárral, a Minden, mindenhol, mindenkor című film pedig 2,7 millió dollárral zárta az első öt helyet az észak-amerikai mozikban múlt héten.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.