Főoldal Filmek Box Office: Nagyot esett az érdeklődés a Thor: Szerelem és mennydörgés iránt, de uralta a jegyeladásokat még így is
Filmek

Box Office: Nagyot esett az érdeklődés a Thor: Szerelem és mennydörgés iránt, de uralta a jegyeladásokat még így is

Meredeken esik a mennydörgés istenének ereje a jegypénztáraknál.

562
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

Múlt héten mutatták be a Marvel Studios legújabb produkcióját a mozikban, és az első hétvége után a második héten is uralta a jegyeladásokat a mozipénztáraknál, de meredeken zuhan az érdeklődés a film iránt. Annak ellenére, hogy a nyitóhétvégéhez képest 68%-kal visszaesett a jegyeladás, a Thor: Szerelem és mennydörgés vitte a hétvégi jegybevételt az Egyesült Államokban.

A Variety beszámolója szerint 46M dollárral nyerte a hétvégét a tengerentúlon Taika Waititi képregényfilmje, így ezzel az összeggel a mozifilm már elérte a 232 millió dollárt az Államokban. Globálisan lassan már az 500M dollárt tapossa, az összbevétel jelenleg 497,9 millió dollárnál tart az MCU legújabb kalandja.

Panaszra egyáltalán nem lehet oka a stúdiónak, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés 68%-os visszaesése az MCU fennállása óta az egyik legnagyobb zuhanását mutatta be a második hétre. A sorban a Doctor Strange az őrület multiverzumában követi 67%-os eséssel. Összehasonlításképpen: az Örökkévalók 61%-kal esett ugyanebben az időszakban, a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája pedig 52%-kal.

Ami azt illeti, hogy Thor legújabb filmje miért esett ilyen nagyot, az összefügghet azokkal a kritikákkal, miszerint az MCU 4. fázisa továbbra is kidolgozatlannak tűnik, nem látni világméretű fenyegetést, de ami ennél is nagyobb problémát jelenti, hogy az egyes produkciók nem építenek egymásra, mint amit megszokhattunk az előző fázisban például. Ez persze változhat a fázis vége fele, de perpillanat üres.

Emellett rengeteg MCU-filmet és sorozatot kapunk, de talán a szuperhősök is elfáradtak kissé. Mindezek ellenére a Marvel Studios produkciói továbbra is dominálnak a kasszáknál, és ahogy az MCU jövője egyre világosabbá válik, úgy kerülhetnek vissza a helyes útra. A San Diego-i Comic-Con közeledtével bízunk benne, hogy okosabbak leszünk, hiszen 2019 után a Marvel Studios prezentációt tart, és Kevin Feige elmondása alapján nagy bejelentésekkel készülnek jövő hétvégén.

A Minyonok: Gru színre lép 26 millió dolláros jegybevétellel a második helyen végzett. A harmadik hétvégén az animációs rajzfilm már 262 millió dollárnál tart Amerikában és 532,7 millió dollárt a globális jegypénztáraknál.

A Where the Crawdads Sing most debütált a mozikban, s bámulatos 17 millió dollárral a harmadik helyen végzett. A 2018-ban megjelent Delia Owens azonos regénye alapján készült film gyártási költsége mindössze 24M dollárból készült. A Top Gun: A Maverick lecsúszott a dobogóról, és 12 millió dollárral a negyedik helyen végzett, ezzel pedig az amerikai összbevétele már 617M dollárra rúgott a nyolcadik hétvégén a premiertől számítva. Tom Cruise filmjét egy hajszál választja el a Star Wars: Az utolsó Jedik 620M dolláros amerikai bevételétől, illetve a Bosszúállók 623 milliójától.

Az Elvis, ami nemrég lépte át a 100 millió dolláros határt az amerikai mozikban dinoszauruszok, szuperhősök és vadászgépek nélkül, 7,6 millió dollárral zárta az első öt helyet. Világviszonylatban az Elvis átlépte a 185 millió dollárt.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.