x
Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: Mindenki Pandorára váltott jegyet, az Avatar: A víz útja újév hétvégjén is uralja a mozikat

Az Avatar: A víz útja lesz a 2022-es év egyik legsikeresebb mozifilmje a kasszáknál.

Box Office: Mindenki Pandorára váltott jegyet, az Avatar: A víz útja újév hétvégjén is uralja a mozikat
  • Publisheddecember 31, 2022

James Cameron ambiciózus és pokoli drága visszatérése a Pandorára zsinórban már második héten tartja uralma alatt a jegypénztárakat a mozikban. A folytatás pénteken 24,4M dolláros bevétellel zárt az Egyesült Államokban, ezzel pedig az összbevétel a tengerentúlon már 382,6M dollárra rúgott. A mostani hétvégén 66,8 millió dolláros, a négynapos ünnep alatt pedig 87,8 millió dolláros bevételre tehet szert a folytatás.

Az ünnepi hétvégén az Avatar: A víz útja bevétele több mint 445 millió dollárig emelkedhet, megelőzve ezzel a második helyen álló Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmet. A Disney rendkívül sikeres évet zárhat 2022-ben, mivel mindkét filmet ők mutatták be – miután a vállalat a 20th Century Fox szórakoztatóipari részlegének nagy részét 2019-ben megvásárolta, s ezzel az Avatar jogaira is szertettek. A Top Gun: Maverick továbbra is tartja a vezető helyét a 718,7M dolláros bevétellel az amerikai jegyeladások listáján. Jelenleg az Avatar: A víz útja a negyedik legtöbb bevételt hozó film az amerikai listán, közvetlenül a Doctor Strange az őrület multiverzumában mögött a maga 411,3 millió dolláros bevételével.

A na’vik mellett az amerikai nézők a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság animációs rajzfilmre voltak leginkább kíváncsiak, összesen 6,5M dollárt keresett pénteken a Universal Pictures. Akárcsak A víz útja esetében, a hétvégén várhatóan 15,9 millió dollárra emelkedik a bevétel, a négynapos ünnep alatt pedig 21,2 millió dollárt termel, vagyis 66,6M dollárral fordulhat 2023-ra a film.

A Fekete Párduc folytatása pénteken a harmadik helyet szerezte meg 1,8 millió dollárral, ezzel pedig az amerikai összbevétel már 434,9M dollárra emelkedett. Az előzetes adatok szerint a hétvégén további 5,2M dollárt, a hosszú hétvégén pedig 7M dollárt forgalmaznak Ryan Coogler filmjéből.

A Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody pénteken nagyjából 1,5 millió dollárral a negyedik helyen zárt. Ezzel az életrajzi film amerikai bevétele valamivel több mint 11 millió dollárra nőtt. Az ünnepek alatt 5,2 millió dolláros bevételt várnak tőle, ami közel 16 millió dolláros bevételt jelentene a Sonynak.

A Babylon című filmje továbbra is gyengélkedik a kasszáknál, ami Hollywood hajnalát mutatja be. A dráma pénteken 935 000 dollárt hozott. Az ünnepi hétvégén 4 millió dollár alatti bevétellel számolnak, ezzel 11M dollárra emelkedhet az összbevétel, ami aprópénznek számít. A filmben olyan sztárok játszanak, mint Margot Robbie és Brad Pitt.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.