Főoldal Filmek Box Office: Mindenki Pandorára váltott jegyet, az Avatar: A víz útja újév hétvégjén is uralja a mozikat
Filmek

Box Office: Mindenki Pandorára váltott jegyet, az Avatar: A víz útja újév hétvégjén is uralja a mozikat

Az Avatar: A víz útja lesz a 2022-es év egyik legsikeresebb mozifilmje a kasszáknál.

52
Avatar: A víz útja

James Cameron ambiciózus és pokoli drága visszatérése Pandorára zsinórban már második héten tartja uralma alatt a jegypénztárakat a mozikban. A folytatás pénteken 24,4 millió dolláros bevétellel zárt az Egyesült Államokban, ezzel pedig az összbevétel a tengerentúlon már 382,6 millió dollárra rúgott. A mostani hétvégén 66,8 millió dolláros, a négynapos ünnep alatt pedig 87,8 millió dolláros bevételre tehet szert a folytatás.

Az ünnepi hétvégén az Avatar: A víz útja bevétele több mint 445 millió dollárig emelkedhet, megelőzve ezzel a második helyen álló Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmet. A Disney rendkívül sikeres évet zárhat 2022-ben, mivel mindkét filmet ők mutatták be – miután a vállalat a 20th Century Fox szórakoztatóipari részlegének nagy részét 2019-ben megvásárolta, s ezzel az Avatar jogaira is szert tettek. A Top Gun: Maverick továbbra is tartja a vezető helyét a 718,7 millió dolláros bevétellel az amerikai jegyeladások listáján. Jelenleg az Avatar: A víz útja a negyedik legtöbb bevételt hozó film az amerikai listán, közvetlenül a Doctor Strange az őrület multiverzumában mögött a maga 411,3 millió dolláros bevételével.

A na’vik mellett az amerikai nézők a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság animációs rajzfilmre voltak leginkább kíváncsiak, összesen 6,5 millió dollárt keresett pénteken a Universal Pictures. Akárcsak A víz útja esetében, a hétvégén várhatóan 15,9 millió dollárra emelkedik a bevétel, a négynapos ünnep alatt pedig 21,2 millió dollárt termel, vagyis 66,6M dollárral fordulhat 2023-ra a film.

A Fekete Párduc folytatása pénteken a harmadik helyet szerezte meg 1,8 millió dollárral, ezzel pedig az amerikai összbevétel már 434,9 millió dollárra emelkedett. Az előzetes adatok szerint a hétvégén további 5,2 millió dollárt, a hosszú hétvégén pedig 7 millió dollárt forgalmaznak Ryan Coogler filmjéből.

A Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody pénteken nagyjából 1,5 millió dollárral a negyedik helyen zárt. Ezzel az életrajzi film amerikai bevétele valamivel több mint 11 millió dollárra nőtt. Az ünnepek alatt 5,2 millió dolláros bevételt várnak tőle, ami közel 16 millió dolláros bevételt jelentene a Sonynak.

A Babylon című film továbbra is gyengélkedik a kasszáknál, ami Hollywood hajnalát mutatja be. A dráma pénteken 935 000 dollárt hozott. Az ünnepi hétvégén 4 millió dollár alatti bevétellel számolnak, ezzel 11 millió dollárra emelkedhet az összbevétel, ami aprópénznek számít. A filmben olyan sztárok játszanak, mint Margot Robbie és Brad Pitt.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars családi Nap
Filmek

Októberben negyedszerre rendezik meg a Galaktikus Családi Napot

A The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub ezúttal is elrepít minket a...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...