Főoldal Filmek Box Office: Jól kezdett a Megfojtott virágok, de Taylor Swift filmje még mindig vezet
Filmek

Box Office: Jól kezdett a Megfojtott virágok, de Taylor Swift filmje még mindig vezet

Taylor Swift nyerte a hetet, de nagyot esett a koncertfilm népszerűsége, eközben erősebb nyitás a Megfojtott virágoktól.

428
Megfojtott virágok
Forrás Paramount Pictures

Két hete mutatták be Taylor Swift koncertfilmjét a mozikban, és bár jóval erősebben nyitott Martin Scorsese rendező, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével forgatott a Megfojtott virágok című filmje a mozikban, de a Taylor Swift: The Eras Tour című film továbbra is tartja magát a jegyeladások első helyén.

Az oszázs nemzetséget bemutató film lenyűgöző, 23 millió dolláros bevétellel kezdett a mozikban, ami csak a második helyre volt elég. Az első helyen a Taylor Swift turnéját bemutatót koncertfilm áll, 31 millió dolláros jegyeladással a tengerentúlon.

A Comscore jelentése szerint a Taylor Swift: The Eras Tour 67%-os visszaesést könyvelhetett el a nyitóhétvégéhez képest, de így is remekül szerepelt, és hivatalosan is a történelem első koncertfilmje lett, amely átlépte a 100 millió dolláros bevételt Észak-Amerikában. A film jelenleg 129,7 millió dollárnál tart az amerikai jegyeladásokban. Különlegesség a filmben, hogy a nézőtéren ülők használhatják a telefonjaikat, képeket és videókat készíthetnek, hogy azt az érzést keltsék a moziteremben, mintha a koncerten lennénk.

Noha nagyot esett a film népszerűsége egyik hétről a másikra, de nincs oka szomorkodni az énekesnőnek, tekintettel arra, hogy a film durván 15 millió dollárból készült, és maga Swift finanszírozta a gyártást, sőt, még a rendezést is magára vállalta. Ha úgy nézzük, már most többszörösen megtérült a film, és a világ számos pontján még be sem mutatták.

A Megfojtott virágok a világ több országában is erősen startolt, az Államokon kívül további 44 millió dollárt hozott a filmet forgalmazó Paramount Pictures kiadónak, így globális összbevétele már átlépte a 67 millió dollárt.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a pocsék kritikákat kapott Az ördögűző: A hívő állhatott fel 5,6 millió dollárral a tengerentúlon, a Mancs őrjárat: A szuperfilm 4,4 millió dollárral a negyedik helyen végzett, az első öt helyzettet pedig a Karácsonyi lidércnyomás 1993-as kiadásának újbóli feldolgozása zárta 4,1 millió dollárral.

Megfojtott virágok
Forrás Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...