Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/41. hét: Két Will Smith sem tudott segíteni a Gemini Man-nek
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/41. hét: Két Will Smith sem tudott segíteni a Gemini Man-nek

Will Smith összefogott Will Smith-el, de így sem sikerült amit szerettek volna

727
Gemini Man

Will Smith összefogott Will Smith-el, de így sem sikerült amit szerettek volna.

A héten három széleskörű premier is mozikba került az Egyesült Államokban, de nem sikerült letaszítani képzeletbeli trónjáról Jokert, így a DC talán leghíresebb képregény gonosza a premier hét után is az élen végzett. Lássuk, hogyan alakultak a hétvégi bevételi eredmények a Box Office Mojo adatai alapján.

Egyik premier Will Smith hazánkban is forgatott filmje, a Gemini Man volt, és mivel Will barátunk nem szokott csalódást okozni a mozikasszáknál – persze kivételek itt is vannak, ugye kedves A Föld után?  – de ugye a kivételek erősítik a szabályt. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Ang Lee rendezte, a producerek között pedig ott találjuk Jerry Bruckheimert, akkor egyáltalán nem lett volna meglepő, ha egy masszív nyitóhétvégét látunk. Na ez nagyon nem így lett. A film 3600+ moziban indult és a teljes hétvége alatt 20 millió dollárt sikerült összeszednie 138 milliós gyártási költségek mellett. Ez így nagyjából Mr. Smith gázsiját fedezheti, úgyhogy a nemzetközi nézőkre vár a feladat, hogy nyereségessé tegyék a filmet. Egy biztos, a kritikák ebben nem fognak segíteni, mi sem dicsértük agyon a produkciót.

Gemini Man

Második premierünk az Addams Family – A galád család volt, akik 10 milliót vertek Will Smith-re, ezzel megszerezték a második helyet. A gyártási költségről nincs információ, így nem tudhatjuk mennyire elégedettek ezzel a stúdiónál, de valószínűleg nem minden idők legdrágább animációs filmjéről beszélünk. A közönség is szerette a mesét, erről árulkodik a Cinemascore B+-os értékelése. Érdekes lesz majd látni, hogy a tud-e a film előnyt kovácsolni a Halloween-i időszakból.

Érdemes még megemlíteni a Jexi című vígjátékot Adam Devine főszereplésével, ami a 9. pozíciót szerezte meg 3 millió dolláros eredménnyel. Jövő héten már csak ácsingózni fog a Top 10-es pozíció után.

A hétvége óriási nyertese pedig – dobpergés – Joker lett, amivel a DC és a Warner óriásit húzott. A film alig több mint 40%-ot esett az előző hétvégéhez képest, így 55 millió dollárt gyűjtött be és csak 8 választja el attól, hogy az USA-ban átlépje a 200 milliós bevételt. Azért is nagyon nagy eredmény mert egy R-besorolású filmről beszélünk, amit egy olyan stúdió készített el, akik finoman szólva sem találták eddig a megfelelő módját képregény adaptációik tálalásának. A 250-300 millió dollár csak Észak- Amerikában szinte garantált, a Halloween itt is hatással lesz az eredményekre. Világszinten 543 a bűvös szám és innen csak feljebb megyünk. Erre még a Sötét Lovag is csettintene.

Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.