Top Gun: Maverick

Box Office: Bombasiker a Top Gun: Maverick, ami Tom Cruise karrierjének legerősebb nyitóhétvégéjét is bezsebelte

Soha ennyire jól nem kezdett még Tom Cruise egyik filmje sem a premier hetén.

A Top Gun: Maverick megdöntött minden a várakozást a mozik jegypénztárainál, és úgy néz ki, hogy az amerikai négynapos ünnepi hétvégén 151 millió dollárral zárja. A film a nemzetközi porondon is jól kezdett, és ezzel hamarosan globálisan meghaladja a 250M dollárt is a bevétel.

A Paramount Pictures és a Skydance sokáig húzta a premiert, többször is elhalasztotta a bemutatót a koronavírus-járványra való tekintettel, és úgy tűnik, hogy előre érezték a siker szagát. Ahogy az várható volt, a Top Gun: Maverick megnyerte a nyitóhétvégét, a jelentések szerint 124 millió dolláros háromnapos nyitást produkálva, és várhatóan 151 millió dolláros amerikai kezdéssel a négynapos ünnepi hétvégén, ami minden idők legnagyobb bevétele a Memorial Day hosszúhétvégéjén. Sőt, a régóta várt folytatás Tom Cruise eddigi legnagyobb nyitása, és az első olyan filmje, amely 100 millió dollár fölött debütált a mozikban, ami negyvenéves karrierjének ezen szakaszában egészen elképesztő teljesítmény.

A sikert tovább növeli, hogy a Joseph Kosinski rendezte szédítően látványos és akciódús folytatás mindezt úgy sikerült beállítania, hogy sem Kínában, sem Oroszországban nem játszák a mozikban. Európában és a világ több országában is elég jól teljesít, és lényegében az amerikai bevételével megegyezően további 124 millió dollárt hozott. A film világviszonylatban már 248 millió dollárnál tart. Ilyen tempóban hamar meg fog térülni a 172M dolláros büdzsé, amihez nagyságrendileg hozzájön még egy 150 millió dolláros reklámköltség.

Top Gun: Maverick

Eközben a Marvel Studios Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmje újabb erős hétvégét tudhat maga mögött, világviszonylatban már 878 millió dollárnál jár (375,4 millió dollár Észak-Amerikában; 502,6 millió dollár külföldön). A hét második nagyszabású szélesvásznú filmje, a The Bob’s Burgers Movie várhatóan a várakozások alatt fog teljesíteni. A film három nap alatt 12,6 millió dollárt hozott, négy napra levetítve ezt 15 millió dollárra becsülik.

Total
2
Shares
Previous Article
Ahsoka Tano

[SWCA22] Levetítették az Ahsoka első felvételeit, és több nagy vendégszereplőre is kaptunk utalást

Next Article
The Mandalorian

[SWCA22] Már a The Mandalorian 4. évadán dolgoznak

Related Posts