Uncharted

Box Office: Az Uncharted filmes adaptációja állt a nemzetközi bevételi listák élére, de csak ezen a héten lendül akcióba igazán Nathan Drake

Az Uncharted csak február 18-án kerül bemutatásra az Egyesült Államokban.

Bár Észak-Amerikában csak február 18-án mutatják be az Uncharted című filmet a mozikban, a tengerentúlon több országban – köztük Magyarországon – is elrajtolt Nathan Drake kincsvadász kalandja a múlt héten, és a nemzetközi jegypénztáraknál 21,5 millió dolláros jegybevétellel zárta az első hétvégét. Az első hétvége bevétele megduplázódhat a héten, hiszen több nagy országban is csak most lesz a premier.

A Variety beszámolója szerint a Tom Holland főszereplésével feldolgozott videojáték-adaptáció a múlt hétvégén 15 tengerentúli piacon nyitotta meg kapuit a rajongók előtt. Az elemzés szerint az Egyesült Királyságban debütált a legjobban, ahol 6,4M dollárt sikerült összelapátolnia a Sony Pictures legújabb kasszasikerének. Más blockbusterekkel összehasonlítva az Uncharted “12%-kal erősebben kezdett az Örökkévalók című képregényfilmnél, 18%-kal a Fekete Özvegy és 21%-kal bizonyult erősebbnek a szigetországban a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmnél”.

Ahogy már említettük, az Uncharted ezen a héten nemcsak az Egyesült Államokban és Kanadában, hanem Ausztráliában, Brazíliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Dél-Amerikában és Németországban is bemutatkozik. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor a 21,5M dolláros kezdés nem is olyan rossz, hiszen még csak ezután fogják a legnagyobb országokban bemutatni Tom Holland és Mark Wahlberg szédítően látványos kalandfilmjét. Valószínűleg gyorsan megtérül majd a 120 millió dolláros gyártási költség.

Szukits

Miközben nálunk csak a héten mutatják be a Halál a Níluson, addig az amerikai mozikban már múlt héten műsorra tűzték Kenneth Branagh legújabb filmjét, és ezzel az amerikai bevételi listák élére állt. 12,8M dollárt keresett vele a kiadó, miközben a filmet az Államokon kívül is bemutatták már néhány országban, ahonnan további 20,7M dollár folyt be, ezzel pedig megelőzte a Jackass Forever, a Vegyél el és a Pókember: Nincs hazaút, illetve a Blacklight című filmeket.

Hosszú és rögös út után végre megérkezett az Uncharted-film a mozikba, amely egyfajta előzménytörténetet kíván elmesélni a PlayStation egyik legnagyobb videojáték-címéről. Holland játssza a fiatal Nathan Drake-t, mellett Mark Wahlberg Victor “Sully” Sullivant, Sophia Ali Chloe Frazert, Tati Gabrielle Braddockot és Antonio Banderas Moncadót. A filmet a Venomot jegyző Ruben Fleischer rendezi hosszú válogatás után.

Uncharted
Total
1
Shares
Previous Article
Sonic, a sündisznó 2.

[SBLVI] Az új teaser előzetesben egy epikus csata van kibontakozóban Sonic és Knucles között

Next Article
The Sinner

SOROZATSZEMLE: A sorozat, amely hemzseg a traumáktól, The Sinner

Related Posts