Főoldal Filmek Box Office: A Sikoly letaszította a Pókember: Nincs hazaút című filmet box office bevételi listák éléről
Filmek

Box Office: A Sikoly letaszította a Pókember: Nincs hazaút című filmet box office bevételi listák éléről

Négy héten keresztül uralta a jegyeladásokat a Pókember: Nincs hazaút.

460
Sikoly
Forrás: Spyglass Media Group

A héten mutatták be a mozikban a Sikoly franchise legújabb részét, ami hivatalosan is véget vetett a Pókember: Nincs hazaút négyhetes fölényes uralmának az észak-amerikai jegyeladások listáján, miután 30,6M dollárral megnyerte a hétvégi jegyeladást a horrorszéri legújabb, ötödik része az Egyesült Államokban.

A Variety beszámolója szerint a 2022-es Sikoly – amely tulajdonképpen a slasher franchise ötödik része – kereste a legtöbbet a mozikban, a Pókember: Nincs hazaút 20,8 millió dolláros bevételénél is többet hozott a konyhára, ezzel pedig bebiztosította győzelmét, és az előrejelzések szerint összesen 35 millió dollárt forgalmaznak a Radio Silence filmjéből az amerikai ünnepi hosszúhétvégén, Luther Márton születésnapján. A The Hollywood Reporter szerint nemzetközi további 18 millió dollárt keresett a Sikoly.

A 2011-es Sikoly 4. óta ez a franchise első filmje, aminek gyártási költsége mindössze 25 millió dollárba került, a továbbiakban már nem kell aggódni a vírushelyzet miatt, hiszen az első néhány napban megtérül a stúdiónak, innentől kezdve nyereségről beszélünk.

A Sikoly egyszerre közvetlen folytatása a legutóbbi résznek (amely szintén 19,3 millió dollárral nyitott), és egyben egy izgalmas jövőt tartogat a rajongóknak, új szereplőkkel a főszerepben. Természetesen az új arcok mellett az ötödik részben visszatér Neve Campbell mint Sidney Prescott, Courteney Cox mint Gale Weathers és David Arquette Dewey Riley szerepében.

Bár az első helyről lecsúszott, de a Pókember: Nincs hazaút ennek ellenére is jól teljesített, hiszen az ötödik hétvégéjén 20,8 millió dollárral zárt Amerikában, és az ünnepi hétvégén 26 millió dollárra becsülik bevételt. Ezzel az amerikai összbevétele 703,9 millió dollárra rúgott, és Hollywood hazájában a negyedik legnagyobb bevételt hozó film lett a történelemben. A sorban csak az Avatar 760 millió dollárral, a Bosszúállók: Végjáték 858M és a Star Wars: Az ébredő Erő 936M bevétele előzi meg.

Még az amerikai bevételektől is jobban teljesít a Pókember: Nincs hazaút a nemzetközi porondon, ugyanis a tengerentúlon több mint 900 millió dollárt keresett eddig, és ezzel a globális összbevétele 1,62 milliárd dollár körül mozog.

A harmadik helyre az Énekelj! 2. került 8,3 millió dolláros bevételével, az első öt helyre felért még Simon Kinberg filmje a 355 és a King’s Man – A kezdetek.

Sikoly
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...